00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
19:00
5 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
6 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ар дайым шайдоот жүрүү үчүн эмне кылуу керек? Медиктердин кеңеши

© Sputnik / Роман Кручинин / Медиабанкка өтүүТоодогу турист. Архив
Тоодогу турист. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 30.01.2023
Жазылуу
Маанилүү шарттардын бири — белок, май, углевод, витамин жана минералдарды камтыган пайдалуу азыктар.
БИШКЕК, 30-янв. — Sputnik. Саламаттык сактоо министрлигинин алдындагы Республикалык ден соолукту чыңдоо борбору ар дайым шайдоот жүрүүнүн жолдорун сунуштады.
Маалыматка караганда, сергек жашоонун негизин зыяндуу адаттардан арылуу, гигиена, көп кыймылда болуу жана спорт түзөт. Ошондой эле жакшы эс алуу ден соолукту калыбына келтирип, аны бекемдейт.
Маанилүү шарттардын бири — белок, май, углевод, витамин жана минералдарды камтыган пайдалуу азыктар.
Ар бир тамактануунун 20 пайызы мөмө-жемиш, 20 пайызы эт, балык же жумуртка, 30 пайызы жашылча-жемиш, 30 пайызы углевод (картошка, дан азыктары, нан) болушу керек. Мындан сырткары, күн сайын сүт азыктарын да ичип туруу шарт. Аны менен катар күнүнө 1,2-1,5 литр суу ичүү сунушталат.
Туура тамактануунун эрежеси:
чакан порция, бөлүп-бөлүп аз-аздан жегиле;
жакшылап чайнап жегиле;
сапаттуу азык-түлүктөрдү гана алгыла;
уктаардан эки саат мурун тамактангыла;
туздуу азыктарды азайткыла (күнүнө 5 грамдан ашпасын);
тез татымды жумасына бир жолудан ашык жегенге болбойт;
газдалган таттуу суусундуктарды ичкендин ордуна таза сууну тандаңыз.
Эртең мененки тамактануу. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 08.01.2023
Эртең мененки тамактанууда колдонулуучу пайдалуу жемиштер аталды
Жаңылыктар түрмөгү
0