https://sputnik.kg/20221010/nandy-tondurup-zhegen-pajdaluu-1068810418.html
Нанды тоңдурулгандан кийин жеген пайдалуу экени айтылды
Нанды тоңдурулгандан кийин жеген пайдалуу экени айтылды
Sputnik Кыргызстан
Адистин айтымында, азык тоңдурулганда организмде жай сиңе турчу крахмал пайда болот. 10.10.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-10-10T09:07+0600
2022-10-10T09:07+0600
2022-10-10T09:07+0600
ден соолук
нан
күрүч
тоңдуруу
https://sputnik.kg/img/07e5/09/11/1053940223_0:900:1920:1980_1920x0_80_0_0_2ec86214d467bb68aa0abd8fb3d6be7d.jpg
БИШКЕК, 10-окт. — Sputnik. Нанды тоңдуруп сактап коюп жесе ден соолукка пайдалуу. Бул тууралуу Sputnik радиосуна "Живая еда" автордук программасынын алып баруучусу Сергей Малоземов айтып берди. Адис нандан сырткары крахмалга бай башка азыктарды да тоңдурууга кеңеш берди. Мисалы, күрүч жана картошканы сууга бышыргандан кийин муздаткычка салып койгон оң. Бул азыктарды эртеси күнү жесе ден соолукка көбүрөөк пайдалуу.Нан, күрүч жана картошка адатта салмак коштуруп, диабети барларга зыянын тийгизе турганын кошумчалады.
https://sputnik.kg/20220801/ehrten-menenki-tamak-kandaj-bolushu-kerek-1066454076.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/09/11/1053940223_0:720:1920:2160_1920x0_80_0_0_de5a9f563d65046a1a06a8684e5837fc.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, нан, күрүч, тоңдуруу
ден соолук, нан, күрүч, тоңдуруу
Нанды тоңдурулгандан кийин жеген пайдалуу экени айтылды
Адистин айтымында, азык тоңдурулганда организмде жай сиңе турчу крахмал пайда болот.
БИШКЕК, 10-окт. — Sputnik. Нанды тоңдуруп сактап коюп жесе ден соолукка пайдалуу. Бул тууралуу
Sputnik радиосуна "Живая еда" автордук программасынын алып баруучусу Сергей Малоземов айтып берди.
"Нан тоңдурулганда катуу бир крахмал пайда болот. Ал организмде жай сиңет, башкача айтканда, кандагы канттын деңгээлин көтөрүп жибербейт", — деген ал.
Адис нандан сырткары крахмалга бай башка азыктарды да тоңдурууга кеңеш берди. Мисалы, күрүч жана картошканы сууга бышыргандан кийин муздаткычка салып койгон оң. Бул азыктарды эртеси күнү жесе ден соолукка көбүрөөк пайдалуу.
Нан, күрүч жана картошка адатта салмак коштуруп, диабети барларга зыянын тийгизе турганын кошумчалады.