00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:04
44 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:13
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Кеменгер
Өлкөдө педагог-музыканттар жетишпейт. Кадрлар кантип даярдалууда?
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
Аапта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Между строк
Почему книги важнее экранизаций: мнение Посла Кыргызстана во Франции
18:07
50 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Эртең мененки тамак кандай болушу керек. Нутрициологдун кеңеши

© Фото / Pexels / Andrea PiacquadioКафеде отурган кыз. Иллюстративдик сүрөт
Кафеде отурган кыз. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 01.08.2022
Жазылуу
Адистин айтымында, жөнөкөй углеводдор адамдын курсагын бат ачырып, зыяндуу тамактарга табитин тарттырат.
БИШКЕК, 1-авг. — Sputnik. Эртең мененки тамак ден соолукка пайдалуу болушу үчүн белок жана май камтыган азыктарды аралаштыруу керек. Бул тууралуу нутрициолог Алена Ефимовага шилтеме кылып "Известия" жазды.
"Жөнөкөй углевод менен тамактанып алсаңар кайра эле курсак ачат, болгондо дагы ошол эле жеңил углеводго (таттуулар, нан азыктары) табит тартат. Ошондуктан белок менен май камтыган тамактарды жеш керек. Алар төрт-беш саатка чейин ток кармайт", — деди Ефимова.
Нутрициологдун айтымында, белокко жумуртка, балык, тооктун жана малдын эти кирет. Ошондой эле май катары рационго авокадо, зайтун майын, анын данегин, кокос майын, жаңгакты кошууга болот. Мындан сырткары, ал ашкабак, кара нан, киноа, гречка тоюмдуу кыларын айтты.
"Белокко бай азыктар кечкисин да курсакты көп ачырбайт. Анткени адамды ачка кыла турчу гормонду азайтып, мээге тамакты азайтуу керектиги тууралуу белги берет. Ал эми пайдалуу майлар ичеги-карындын иштешин жакшыртат", — деди адис.
Ошондой эле майлар витаминдерди сиңирүүгө жардам берип, таттуу азыктардан баш тартууга жардам берет.
Күрүч. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 16.07.2022
Эндокринолог: күрүчтү кант диабети менен жабыркагандар жебеши керек
Жаңылыктар түрмөгү
0