00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
48 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:00
3 мин
Жаңылыктар
17:30
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог организмди тазалоого жардам берчү азыктарды санап берди

© Sputnik / Евгений Биятов / Медиабанкка өтүүЖашылча. Архивдик сүрөт
Жашылча. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 09.08.2022
Жазылуу
Дарыгер организмдин табигый жол менен тазаланышы үчүн кээ бир жашылчаларды үзгүлтүксүз жеп турууну сунуштады.
БИШКЕК, 9-авг. — Sputnik. Алкоголдук ичимдиктер менен туура эмес даярдалган тамак-аш олуттуу оорулардын пайда болушун шарттайт. Бул тууралуу медицина илимдеринин доктору, диетолог Маргарита Королева Sputnik радиосуна берген маегинде билдирди.
Анын айтымында, организмдин табигый тазалануусу жагымсыз факторлорду алдын алат. Бул процесске айрым жашылчалар жакшы жардам берет.
"Организмдин детоксикация системасынын кынтыксыз иштеши керек болгондо, мисалы, адам пайдасыз суусундуктарды (алкоголдук ичимдиктерди) тынымсыз ичсе, анда брокколи, түстүү капуста, капуста, шпинат сыяктуу жашылчаларга артыкчылык бериши керек", — деди Королева.
Дарыгердин айтымында, жайкысын ысыктан улам ичеги-карындын иши көп бузулат. Андыктан тамакка ууланбаш үчүн пияз менен сарымсакты көбүрөөк жеш керек.
"Сарымсак менен пияздын курамында табигый антибиотиктер бар. Алар ичеги-карындагы сезгенүү процессин алдын алат. Бул өзгөчө жай мезгилинде начар жуулган жашылчалар же сапатсыз тамак-аштан ууланып калбаш үчүн абдан маанилүү", — деп түшүндүрдү дарыгер.
Мындан тышкары, диетолог жаңы жашылчалар зат алмашууну жакшырта турганын эске салды.
Сабиз кармап турган адам. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 02.08.2022
Көздүн көрүүсүн жакшыртпайт. Адис сабиз тууралуу мифти жокко чыгарды
Жаңылыктар түрмөгү
0