https://sputnik.kg/20220809/dietolog-organizmdi-tazaloogo-zhardam-ber-ch-azyktardy-sanap-berdi-1066629537.html
Диетолог организмди тазалоого жардам берчү азыктарды санап берди
Диетолог организмди тазалоого жардам берчү азыктарды санап берди
Sputnik Кыргызстан
Дарыгер организмдин табигый жол менен тазаланышы үчүн кээ бир жашылчаларды үзгүлтүксүз жеп турууну сунуштады. 09.08.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-08-09T09:22+0600
2022-08-09T09:22+0600
2022-08-09T09:22+0600
ден соолук
диетолог
сарымсак
жашылча
https://sputnik.kg/img/104566/05/1045660590_0:147:3121:1902_1920x0_80_0_0_f4c4a4c14b615bc3f0e7032e20d54e6c.jpg
БИШКЕК, 9-авг. — Sputnik. Алкоголдук ичимдиктер менен туура эмес даярдалган тамак-аш олуттуу оорулардын пайда болушун шарттайт. Бул тууралуу медицина илимдеринин доктору, диетолог Маргарита Королева Sputnik радиосуна берген маегинде билдирди. Анын айтымында, организмдин табигый тазалануусу жагымсыз факторлорду алдын алат. Бул процесске айрым жашылчалар жакшы жардам берет.Дарыгердин айтымында, жайкысын ысыктан улам ичеги-карындын иши көп бузулат. Андыктан тамакка ууланбаш үчүн пияз менен сарымсакты көбүрөөк жеш керек."Сарымсак менен пияздын курамында табигый антибиотиктер бар. Алар ичеги-карындагы сезгенүү процессин алдын алат. Бул өзгөчө жай мезгилинде начар жуулган жашылчалар же сапатсыз тамак-аштан ууланып калбаш үчүн абдан маанилүү", — деп түшүндүрдү дарыгер.Мындан тышкары, диетолог жаңы жашылчалар зат алмашууну жакшырта турганын эске салды.
https://sputnik.kg/20220802/adis-sabiz-tuuraluu-mifti-zhokko-chygardy-1066476428.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104566/05/1045660590_194:0:2925:2048_1920x0_80_0_0_56e81afc463db45a723da6b9bfe950cd.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, диетолог, сарымсак, жашылча
ден соолук, диетолог, сарымсак, жашылча
Диетолог организмди тазалоого жардам берчү азыктарды санап берди
Дарыгер организмдин табигый жол менен тазаланышы үчүн кээ бир жашылчаларды үзгүлтүксүз жеп турууну сунуштады.
БИШКЕК, 9-авг. — Sputnik. Алкоголдук ичимдиктер менен туура эмес даярдалган тамак-аш олуттуу оорулардын пайда болушун шарттайт. Бул тууралуу медицина илимдеринин доктору, диетолог Маргарита Королева
Sputnik радиосуна берген маегинде билдирди.
Анын айтымында, организмдин табигый тазалануусу жагымсыз факторлорду алдын алат. Бул процесске айрым жашылчалар жакшы жардам берет.
"Организмдин детоксикация системасынын кынтыксыз иштеши керек болгондо, мисалы, адам пайдасыз суусундуктарды (алкоголдук ичимдиктерди) тынымсыз ичсе, анда брокколи, түстүү капуста, капуста, шпинат сыяктуу жашылчаларга артыкчылык бериши керек", — деди Королева.
Дарыгердин айтымында, жайкысын ысыктан улам ичеги-карындын иши көп бузулат. Андыктан тамакка ууланбаш үчүн пияз менен сарымсакты көбүрөөк жеш керек.
"Сарымсак менен пияздын курамында табигый антибиотиктер бар. Алар ичеги-карындагы сезгенүү процессин алдын алат. Бул өзгөчө жай мезгилинде начар жуулган жашылчалар же сапатсыз тамак-аштан ууланып калбаш үчүн абдан маанилүү", — деп түшүндүрдү дарыгер.
Мындан тышкары, диетолог жаңы жашылчалар зат алмашууну жакшырта турганын эске салды.