https://sputnik.kg/20220807/tondurbaj-turchu-azyktar-1066583552.html
Гастроэнтеролог тоңдурулган азыктын кайсынысы зыян экенин айтты
Гастроэнтеролог тоңдурулган азыктын кайсынысы зыян экенин айтты
Sputnik Кыргызстан
Мындай азыктардын катарында сүт, йогурт дагы бар. 07.08.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-08-07T08:36+0600
2022-08-07T08:36+0600
2022-08-07T08:36+0600
медик
азык-түлүк
балык
жумуртка
эт
жашылча
тоңдуруу
https://sputnik.kg/img/07e5/08/0b/1053508977_0:0:2624:1476_1920x0_80_0_0_6111454cdf9bee9a6d3586d15d07dbef.jpg
БИШКЕК, 7 авг. — Sputnik. РИА Новости гастроэнтеролог Сергей Лопатиндин айтымына таянып, тоңдурууга болбой турган азыктарды санады.Медик белгилегендей, тоңдурулган үч азык ден соолукка кооптуу болуп саналат. Алар чийки жумуртка, жумшак сыр жана тоңдурулуп, кайра эритилген эт, тоок, балык эттери. Булар бактерия, инфекциянын булагы болуп калышы толук мүмкүн.Курамында суусу көп жашылча азыктар, анын ичинде бадыраң, капуста, картошка, сүт жана йогуртту да тоңдурууга болбой турганы кошумчаланды.
https://sputnik.kg/20210929/kuzundo-kaysy-balykty-zhegen-paydaluu-1054053733.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/08/0b/1053508977_328:0:2296:1476_1920x0_80_0_0_7c05571aaecda57afd93d2d185edbfc4.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
медик, азык-түлүк, балык, жумуртка, эт, жашылча, тоңдуруу
медик, азык-түлүк, балык, жумуртка, эт, жашылча, тоңдуруу
Гастроэнтеролог тоңдурулган азыктын кайсынысы зыян экенин айтты
Мындай азыктардын катарында сүт, йогурт дагы бар.
БИШКЕК, 7 авг. — Sputnik. РИА Новости гастроэнтеролог Сергей Лопатиндин айтымына таянып, тоңдурууга болбой турган азыктарды санады.
Медик белгилегендей, тоңдурулган үч азык ден соолукка кооптуу болуп саналат. Алар чийки жумуртка, жумшак сыр жана тоңдурулуп, кайра эритилген эт, тоок, балык эттери. Булар бактерия, инфекциянын булагы болуп калышы толук мүмкүн.
Курамында суусу көп жашылча азыктар, анын ичинде бадыраң, капуста, картошка, сүт жана йогуртту да тоңдурууга болбой турганы кошумчаланды.