00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
10:01
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
14:55
5 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
17:04
42 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
2 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
2 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Адамды тез картайта турган азыктарды адис санап берди

© Фото / Pexels / Thgusstavo SantanaКолунда десерт менен карыя. Иллюстративдик сүрөт
Колунда десерт менен карыя. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 10.07.2022
Жазылуу
Кара жумушту арбыныраак жасап же көп кыймылдоо, өз учурунда уктоо жаштыкты узакка сактоонун эрежелеринин бири экени айтылды.
БИШКЕК, 10-июл. — Sputnik. Картаюу — ар бир тирүү жан кыйгап өтө албаган процесс, бирок туура тамактануу менен аны жайлатууга болот. Мындай пикирин "Прайм" агенттигине терапевт, диетолог дарыгер Елена Тихомирова билдирип, бир катар кеңештерин берген.
Адамдын картаюусун эртелеткен азыктарга таттуу тамактар жана тез активдешкен углеводдор кире турганын айткан. Алар канга тез аралашып, инсулиндин деңгээлин көтөрүп жиберип, организмге терс таасирин тийгизет. Андан сырткары, туздуу азыктар менен ичимдиктен алыс болууну эскерткен.
Жаштыгын сактагысы келгендер үйдө жасалган тамакка басым коюшу керектиги айтылат. Себеби ашкана менен ресторандарда азыктын даамын арттыруучу кошулмалар жана туз көп болорун белгилеген.
"Туура тамактануу эрежелерин сактап, сууну арбыныраак ичип, кара жумушту жасап же көп кыймылдаш керек. Андан сырткары, өз убагында уктоо жана уйкунун канышы да абдан маанилүү. Ушуларды карманган киши тез картайбайт", — деген Тихомирова.
Капуста жалбырагы менен кыз. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 24.05.2022
Диетолог жаштыкты сактай турчу үч азыкты атады
Жаңылыктар түрмөгү
0