00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Дарыгер холестериндин деңгээлин азайтуунун жөнөкөй жана арзан жолун айтты

© Sputnik / Николай Хижняк / Медиабанкка өтүүДарыгер. Архив
Дарыгер. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 06.11.2021
Жазылуу
Кадимки эле кунжуттун курамында темир, магний, цинк, жез, фосфор жана клетчатка бар. Ал эми кальций сүттүн курамына караганда кунжутта жети эсе көп.
БИШКЕК, 6-ноя. — Sputnik. Кунжуттун уруктары канда жаман холестеринди азайтууга эң сонун жардам берет. Бирок аны өтө көп эмес, аз-аздан колдонуу керек. Бул тууралуу нутрициолог Анна Дробышеванын айтканына таянып "Известия" басылмасы жазды.
Адис кунжут витаминге жана пайдалуу заттарга бай экенин белгилеп, ден соолукту бекемдөөгө жакшы жардам берерин кошумчалаган.
"Кунжутту май алмашууну жөнгө салуу жана канда холестеринди азайтуу үчүн колдонсо болот. Анын курамында темир, магний, цинк, жез, фосфор жана клетчатка бар. Ал эми кальций сүттүн курамына караганда кунжутта жети эсе көп", — деди медик.
Адис кунжутту ашыкча колдонууга болбой турганын айтып, күн сайын жебеш керектигин эскерткен. Себеби ал кандын уюп кетүүсүн жогорулатышы ыктымал. Адис кунжутту жумасына бир нече жолу тамак-ашка кошуп жесе болорун сунуштаган.
Жаңылыктар түрмөгү
0