00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
48 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стимул
Баткен күрүчү менен ЕАЭБди багындырууну көздөгөн ишкер кыз
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
15 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Канча адам активдерди ыктыярдуу легалдаштыруу өнөктүгүнө катышты?
17:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
7 мин
Киноблог
Советские кинотеатры Бишкека: золотая эпоха киномехаников
18:08
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог кофени кайсы маалда ичпеш керектигин айтты

© REUTERS / Bryan ThomasКондитерская Colson в Нью-Йорке
Кондитерская Colson в Нью-Йорке - Sputnik Кыргызстан, 1920, 20.09.2021
Жазылуу
Кофени ачкарын ичүү ичеги-карын оорулары, ашказандан бөлүнгөн ашыкча кычкыл жана гастрит менен жабыркагандарга ыңгайсыздык жаратары айтылды.

БИШКЕК, 20-сен. — Sputnik. Көбү таңды кофеден баштайт, бирок аны ачкарын эмес тамактан кийин ичүү зарыл. Бул тууралуу Sputnik радиосуна врач-диетолог, нутрициолог Ирина Лизун билдирди. 

Анын айтымында, бул ичеги-карын менен ашказан ооруларын алдын алат.

"Кофе туз кислотасынын бөлүнүп чыгышын шарттайт. Аны ачкарын ичсеңиз ашказан тамакты сиңире турчу ширесин бөлүп чыгара баштайт, бирок курсакта эч нерсе жок да. Ичеги-карын оорулары бар адамдарга, ашказанынан ашыкча кычкыл бөлүнүп турган кишилерге жана гастрит менен жабыркагандарга ыңгайсыздык жаратып, оорутуп, зарна кылышы мүмкүн", — деди диетолог.

Ошондой эле ал түштөнүүнү да бир чыны кофеге алмаштыруу туура эмес экенин айтып, күндүн жарымында адам күч-кубат бере турчу тамактардан жеши керектигин айткан.

Кофени тамактанып жатканда же андан кийин, болбосо шам-шум катары бир нерсе менен кошо ичүү керектигин билдирген. Ошондой эле кофени жатарга 3-4 саат калганда колдонбой эле койгон туура экенин кошумчалаган. 

Жаңылыктар түрмөгү
0