00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1
Кымыз ичүү
бээнин сүтү менен дарылануу жайлары жана баалары
Кымыз ичүү
бээнин сүтү менен дарылануу жайлары жана баалары
Кымыз менен дарылоо мезгили
Майдын аягы менен Кыргызстанда сүттү, тагыраагы бээнин сүтүн жана саамалды дарылык үчүн ичүү мезгили башталат.
Кымыз менен дарылоо июлдун ортосунда Үркөр топ жылдызы чыкканда токтотулат.
Кымыз менен дарыланууну сунуштоочу айрым жайлардын баасы.
Бир киши үчүн суткасына, сом
КРде айрым белгилүү кымыз жайларынын жайгашуусу
Кымызды даярдоо
1.
Бээни саардан эки саатча мурун кулунду желеге байлап коёт. Мунун максаты ага энесинин сүтүн ээмп коюга жол бербөө
2.
Бээни саар алдында эмчегин ийитиш үчүн кулунду бир аз энесине коё берип, андан соң саайт
3.
Көрөңгө — өткөн жылкы кымыздан алып сакталган бир аз кымыз. Айрым учурда сабанын боорундагы кымыздын коюу калдыгын да сактап коюшат
4.
Саба — кымыз ачытканга колдонула турган, адатта уйдун терисинен жасалуучу булгары чоң идиш. Сабаны бузулуп кетпеши үчүн эки-үч жумада бир чийдин, кызыл карагайдын (тобурчагы же кабыгы да болот) түтүнүнө ыштап алышат
5.
Сүт ирибей кымыз болуш үчүн узак убакыт бишкек менен бышат
6.
Кымыздын даярдык мөөнөтү көрөңгө менен кошулган сүттүн көлөмүнө жараша. Көрөңгө канчалык көп болсо, кымыз ичкенге ошончо эрте даяр болот
Бээнин сүтүн жана кымызды дарттардын алдын алуу жана дарылоо үчүн пайдалануу
Ар бир адам үчүн кымыз ичүүнүн жекече тартиби белгиленет. Бирок негизинен бул дарылык касиети бар суусундукту күнүнө беш маал ичүү кеңеш кылынат
Адамдын нерв системасына жакшы таасир берет
Кургак учуктун таякчаларын өлтүрө турган табигый антибиотиктерге бай
Жүрөк-тамыр ооруларын алдын алуу жана дарылоо үчүн пайдаланылат
Адамдын ашказан-ичегилеринин иштешин жакшыртат
Көп сандаган илдеттүү микробдорго, анын ичинде ичеги таякчаларына каршы бактерициддик таасир берет
Кандын гемоглобинин көтөрөт
Кымызды жеке көтөрө албаган учурда, лактозага аллергиясы бар болсо, жана ашказан-ичеги оорулары курчуп турган учурда ичүүгө болбойт
Витаминдер
Кымызда С витамини уйдун сүтүнө караганда үч эсе көп
Минералдар
Кымыздын курамындагы спирт
Жеңил
1%
Орточо
2,5%
Күчтүү
4,5% — 40%
Редакторлор
Тынаркүл Рыскулова, Светлана Федотова

Дизайнер
Даниил Сулайманов

Булак
ачык маалыматтар
Жаңылыктар түрмөгү
0