https://sputnik.kg/20210410/kyrgyzstanda-molekulyardyk-ashkana-populyarduu-bolo-bashtady-1052073797.html
Эгинбаев: Кыргызстанда молекулярдык ашканага кызыккандар көбөйдү
Эгинбаев: Кыргызстанда молекулярдык ашканага кызыккандар көбөйдү
Sputnik Кыргызстан
Кыргызстандын ашпозчулар ассоциациясынын президенти Берик Эгинбаев өлкөдө молекулярдык гастрономияга кызыккан ашпозчулардын саны өсүп жатканын айтты. 10.04.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-04-10T20:55+0600
2021-04-10T20:55+0600
2021-12-14T14:27+0600
радио
коом
кыргызстан
ашкана
https://sputnik.kg/img/07e5/04/0a/1052073684_0:0:3072:1738_1920x0_80_0_0_e0015762048405e5af4754b20a018774.jpg
Эгинбаев: Кыргызстанда молекулярдык ашканага кызыккандар көбөйдү
Sputnik Кыргызстан
Эгинбаев: Кыргызстанда молекулярдык ашканага кызыккандар көбөйдү
Кыргызстанда молекулярдык ашкананын кардарлары көп болбогондуктан талап азыраак. Мындай пикирин Берик Эгинбаев Sputnik Кыргызстан радиосунун эфиринде маек куруп жатып билдирди.Анын айтымында, молекулярдык ашкананы тиешелүү техникалык жабдыктар менен камсыздоо үчүн абдан көп каражат жумшалат.Ошондой эле адис учурда өлкөдө молекулярдык ашканада жасалган тамактарды гурмандар, дегустаторлор гана көп сурашарын кошумчалады.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/04/0a/1052073684_0:0:3072:1930_1920x0_80_0_0_b69ad2268a8632cfbf63801972c17b70.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
коом, кыргызстан, ашкана
Эгинбаев: Кыргызстанда молекулярдык ашканага кызыккандар көбөйдү
20:55 10.04.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Кыргызстандын ашпозчулар ассоциациясынын президенти Берик Эгинбаев өлкөдө молекулярдык гастрономияга кызыккан ашпозчулардын саны өсүп жатканын айтты.
Кыргызстанда молекулярдык ашкананын кардарлары көп болбогондуктан талап азыраак. Мындай пикирин Берик Эгинбаев
Sputnik Кыргызстан радиосунун эфиринде маек куруп жатып билдирди.
Анын айтымында, молекулярдык ашкананы тиешелүү техникалык жабдыктар менен камсыздоо үчүн абдан көп каражат жумшалат.
"Ар бир продуктунун химиялык, физикалык жактан табигый курамы болот. Ал ар түрдүү жылуулукта өзүнүн түзүлүшүн өзгөртөт. Тажрыйбасы чоң ашпозчулар ашканада жаңы технологияларды пайдаланып, укмуштуу жыйынтыктарды беришет. Мисалы, кадимки эле шорподон ар кандай түстөгү табигый ширелерди кошуп, эмульгаторлорду аралаштырып икра жасайбыз. Эгерде молекулярдык ашкана курам десеңиз көп каражат сарпталат. Азыр ашпозчулардын көбү бул жаңы багыттагы ашкананы жакшы билишет жана кызыга башташты. Бирок аны 100 пайызга колдонушпайт. Учурда 20дан ашык ресторан аталган методду колдонуп жатат. Кыргызстанда молекулярдык ашкананын кардарлары көп болбогондуктан талап азыраак", — деди Эгинбаев.
Ошондой эле адис учурда өлкөдө молекулярдык ашканада жасалган тамактарды гурмандар, дегустаторлор гана көп сурашарын кошумчалады.