https://sputnik.kg/20210303/zhasmyk-ehn-pajdaluu-sorpo-1051645778.html
Ден соолукка пайдалуу шорпо аталды
Ден соолукка пайдалуу шорпо аталды
Sputnik Кыргызстан
Адис белоктуу гана эмес клетчаткалуу шорпо даярдоо үчүн жашылчаларды кошуу керектигин айткан. Маселен, жасмык менен эт экөө тең белок болуп саналат. 03.03.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-03-03T08:32+0600
2021-03-03T08:32+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
эт
жашылча
ден соолук
https://sputnik.kg/img/07e5/03/02/1051645796_0:122:1921:1208_1920x0_80_0_0_bd2b77797ad96286b6383e2b1e293cc3.jpg
БИШКЕК, 3-мар. — Sputnik. Жасмыктан жасалган шорпо ден соолукка өтө пайдалуу болуп эсептелерин РИА Новости жазды.Диетолог Ольга Деккер жасмык шорпосу белокко бай экенин белгилеген.Ошондой эле эт, жашылчанын түрү менен кайнатылган шорпо да абдан пайдалуу болуп саналат. Эттин өзүнө караганда жашылча аралаштырса белоктуу жана клетчаткалуу шорпо болору айтылды.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/03/02/1051645796_0:62:1921:1268_1920x0_80_0_0_ea901f66707bb43666d4284694f2804d.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, эт, жашылча, ден соолук
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, эт, жашылча, ден соолук
Ден соолукка пайдалуу шорпо аталды
08:32 03.03.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Адис белоктуу гана эмес клетчаткалуу шорпо даярдоо үчүн жашылчаларды кошуу керектигин айткан. Маселен, жасмык менен эт экөө тең белок болуп саналат.
БИШКЕК, 3-мар. — Sputnik. Жасмыктан жасалган шорпо ден соолукка өтө пайдалуу болуп эсептелерин
РИА Новости жазды.
Диетолог Ольга Деккер жасмык шорпосу белокко бай экенин белгилеген.
"Жасмыкта 12 амин кычкылдыктары бар. Шорподо өсүмдүк белогунан тышкары малдын белогу болсун дегендер эт кошсо болот, ашыктык кылбайт. Бул шорпо клетчаткага да бай болгондуктан ден соолукту чыңдайм дегендер ичиши керек", — деген ал.
Ошондой эле эт, жашылчанын түрү менен кайнатылган шорпо да абдан пайдалуу болуп саналат. Эттин өзүнө караганда жашылча аралаштырса белоктуу жана клетчаткалуу шорпо болору айтылды.