https://sputnik.kg/20210301/ehrten-menenki-tamak-daryger-1051621644.html
Таң атпай ачкарын жегенге болбой турган азыктар. Адистин кеңеши
Таң атпай ачкарын жегенге болбой турган азыктар. Адистин кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Диетолог жаңы сыгылган ширелерди ачкарын ичүүдөн баш тартууну да сунуштаган. Себеби анын курамында органикалык кычкылдар өтө көп. 01.03.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-03-01T09:06+0600
2021-03-01T09:06+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
тамак
азык
диетолог
шире
https://sputnik.kg/img/07e5/01/0b/1051076207_0:78:1920:1164_1920x0_80_0_0_da3c1714e840f401f0e6c1c95d63ea04.jpg
БИШКЕК, 1-мар. — Sputnik. Диетолог Елена Соломатина эртең менен көп колдонулган айрым азыктарды атап, аларды тынбай жей берсе ден соолукка зыян экенин белгилеген. Бул тууралуу РИА Новости жазды.Адистин айтымында, зыян делген эртең мененки тамакка тез даярдалган ботколор жана майдаланган акшактар (хлопья) кирет.Диетолог ачкарын жаңы сыгылган ширелерди ичүүдөн баш тартууну да сунуштаган."Жаңы даярдалган ширени ашказанда эч нерсе жокто ичсе чындыгында кооптуу. Себеби анын курамында органикалык кычкылдар өтө көп", — деген Соломатина.Адис жогоруда аталган азыктарды эртең менен бир-эки жолу колдонуу адамдын ден соолугуна анчалык терс таасирин тийгизбей турганын айткан. Бирок ботко, жаңы сыгылган ширени таңда жегенди адатка айлантпаш керек.
https://sputnik.kg/20210227/ehrten-menenki-tamaktanuu-dietolog-1051606832.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/01/0b/1051076207_0:18:1920:1224_1920x0_80_0_0_8934cecf362aef8040de584abbc15047.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, тамак, азык, диетолог, шире
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, тамак, азык, диетолог, шире
Таң атпай ачкарын жегенге болбой турган азыктар. Адистин кеңеши
09:06 01.03.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Диетолог жаңы сыгылган ширелерди ачкарын ичүүдөн баш тартууну да сунуштаган. Себеби анын курамында органикалык кычкылдар өтө көп.
БИШКЕК, 1-мар. — Sputnik. Диетолог Елена Соломатина эртең менен көп колдонулган айрым азыктарды атап, аларды тынбай жей берсе ден соолукка зыян экенин белгилеген. Бул тууралуу
РИА Новости жазды.
Адистин айтымында, зыян делген эртең мененки тамакка тез даярдалган ботколор жана майдаланган акшактар (хлопья) кирет.
"Боткодо углевод көп болгондуктан канда канттын деңгээли жогорулайт. Аны жегенден кийин курсак тез эле ача берет. Ачка болгондо адамдын уйкусу да келет", — деген адис.
27 Бирдин айы 2021, 08:34
Диетолог ачкарын жаңы сыгылган ширелерди ичүүдөн баш тартууну да сунуштаган.
"Жаңы даярдалган ширени ашказанда эч нерсе жокто ичсе чындыгында кооптуу. Себеби анын курамында органикалык кычкылдар өтө көп", — деген Соломатина.
Адис жогоруда аталган азыктарды эртең менен бир-эки жолу колдонуу адамдын ден соолугуна анчалык терс таасирин тийгизбей турганын айткан. Бирок ботко, жаңы сыгылган ширени таңда жегенди адатка айлантпаш керек.