00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Максимальный репост
10:04
45 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
Как влияют изменения климата на туризм?
08:04
34 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Салык кодексине кирип жаткан өзгөрүүлөр ЕАЭБдин талаптарына толук жооп берет
09:04
52 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
3 мин
Тема дня
К чему может привести коклюш, и почему так важно вовремя получить вакцину
10:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Тоого бай Кыргызстанды кышкы туризмдин мекенине айлантуу үчүн эмне кылуу керек?
11:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Кабмин запускает масштабный проект для поддержки молодежной среды
12:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Салык кодексине кирип жаткан өзгөрүүлөр ЕАЭБдин талаптарына толук жооп берет
13:05
52 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
Как ЭКГ помогает распознать проблемы сердца — советы врача-диагноста
14:05
60 мин
Ачык кеп
ОСАГО полисин алуунун шарттары кандай — 2025-жылдан тарта айып пул салына баштайт
15:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Структура личности
Добро под елку: новогодние чудеса для воспитанников детских домов и детей с инвалидностью
16:04
46 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
Суукта бетке кам көрүү. Соцтармактагы кеңештерди аткаруу кооптуу эмеспи?
17:04
48 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
100-летие Кара-Кыргызской автономной области: как в Советском Союзе восстанавливали кыргызскую государственность
18:07
50 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Туяк
Улуу Ата Мекендик согушта эрдик көрсөткөн Күмөн Булатов
19:06
31 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Об экономике и не только
США возвращаются в регион. Что изменится для ЦА при Трампе?
20:06
38 мин
Ачык кеп
ОСАГО полисин алуунун шарттары кандай — 2025-жылдан тарта айып пул салына баштайт
21:05
42 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1
Радиостудия Sputnik Кыргызстан в Бишкеке - Sputnik Кыргызстан
Радио

Рысбаев: пайда табуу үчүн эмес, кардарларды кармап калуу үчүн иштеп жатабыз

© Sputnik / Асель СыдыковаБорбор калаадагы ресторандардын биринин башкы ашпозчусу Мырзабек Рысбаев. Архив
Борбор калаадагы ресторандардын биринин башкы ашпозчусу Мырзабек Рысбаев. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Борбор калаадагы ресторандардын биринин башкы ашпозчусу Мырзабек Рысбаев өзгөчө абалда тамак-аш индустриясы кантип иштеп жаткандыгын айтып берди.
Рысбаев: пайда табуу үчүн эмес, кардарларды кармап калуу үчүн иштеп жатабыз

Жеткирип берүү кызматын көрсөтүү менен иштеп жатабыз. Карантин учурунда тамак-ашка буюртмалар 80 пайызга чейин кыскарды. Бул тууралуу Мырзабек Рысбаев Sputnik Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.

Анын айтымында, ресторан кызматкерлеринин 20 пайызы гана жумушка чыгып, калганы үйдө отурууга аргасыз болууда.

"Пандемиядан улам кафе, ресторандардын ишинде олуттуу өзгөрүү болду. Бул тармакта азыр кимдир бирөө киреше таап жатат деп айта албайм. Анткени биздин ресторандын мисалында эле ала турган болсок, тамак-ашка болгон заказдар 80 пайызга чейин азайды. Азыр биз пайда табуу максатында эмес, кардарларды кармап калууну көздөп жатабыз. Бир мөөнөттө 15 күн, 6-7 гана кызматкер иштейбиз. Кийинки 15 күндө башкалары чыгат. Ушундай жол менен карантинди башыбыздан өткөрүп жатабыз. Пандемия аяктап, эл эркиндикке чыккандан кийин деле биздин тармакта дароо жумуш кызуу жүрүп кетет деп ойлобойм. Анткени адамдар көп чогулган жерге баргандан өздөрү эле чочулап калышат. Ошондуктан жайкы күнөстүү аянтчаларыбызды санитардык эрежелерди сактоо менен иштеткенге даярдап жатабыз", — деди Рысбаев.

Ашпозчу тамак-ашты жеткирип берүүдө убакыттан уттуруп коюу менен кыйынчылыктарга туш болуп жатышкандыгын кошумчалады.

Жаңылыктар түрмөгү
0