00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1
Радиостудия Sputnik Кыргызстан в Бишкеке - Sputnik Кыргызстан
Радио

Рысбаев: пайда табуу үчүн эмес, кардарларды кармап калуу үчүн иштеп жатабыз

© Sputnik / Асель СыдыковаБорбор калаадагы ресторандардын биринин башкы ашпозчусу Мырзабек Рысбаев. Архив
Борбор калаадагы ресторандардын биринин башкы ашпозчусу Мырзабек Рысбаев. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Борбор калаадагы ресторандардын биринин башкы ашпозчусу Мырзабек Рысбаев өзгөчө абалда тамак-аш индустриясы кантип иштеп жаткандыгын айтып берди.
Рысбаев: пайда табуу үчүн эмес, кардарларды кармап калуу үчүн иштеп жатабыз

Жеткирип берүү кызматын көрсөтүү менен иштеп жатабыз. Карантин учурунда тамак-ашка буюртмалар 80 пайызга чейин кыскарды. Бул тууралуу Мырзабек Рысбаев Sputnik Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.

Анын айтымында, ресторан кызматкерлеринин 20 пайызы гана жумушка чыгып, калганы үйдө отурууга аргасыз болууда.

"Пандемиядан улам кафе, ресторандардын ишинде олуттуу өзгөрүү болду. Бул тармакта азыр кимдир бирөө киреше таап жатат деп айта албайм. Анткени биздин ресторандын мисалында эле ала турган болсок, тамак-ашка болгон заказдар 80 пайызга чейин азайды. Азыр биз пайда табуу максатында эмес, кардарларды кармап калууну көздөп жатабыз. Бир мөөнөттө 15 күн, 6-7 гана кызматкер иштейбиз. Кийинки 15 күндө башкалары чыгат. Ушундай жол менен карантинди башыбыздан өткөрүп жатабыз. Пандемия аяктап, эл эркиндикке чыккандан кийин деле биздин тармакта дароо жумуш кызуу жүрүп кетет деп ойлобойм. Анткени адамдар көп чогулган жерге баргандан өздөрү эле чочулап калышат. Ошондуктан жайкы күнөстүү аянтчаларыбызды санитардык эрежелерди сактоо менен иштеткенге даярдап жатабыз", — деди Рысбаев.

Ашпозчу тамак-ашты жеткирип берүүдө убакыттан уттуруп коюу менен кыйынчылыктарга туш болуп жатышкандыгын кошумчалады.

Жаңылыктар түрмөгү
0