Август айы башталып той-ашка чакыруулар биринин артынан бир келе баштады. Жумуштан бошобой, бирок ашпозчу жалдап, боорсок жасатып же палоо бастырыш керек болуп калса Sputnik Кыргызстан агенттиги сиздер үчүн керектүү материал даярдады. Төмөндө той-аштарда керектүү жети кызмат акылары менен жазылды.
Касапчы
Шаардыктардын көбү атайын мал сойгон жайга барышат. Ал жакта көбүнчө бодо малды (жылкы, уй) 2000 сомго союп, жиликтеп, ичеги-карынынан бери артып берсе, кой-козу 500-1000 сомго чейин бааланат.
Боорсок жасагандар
Жөнөкөй эле кесилген төрт бурчтуу боорсоктун килограммын 120 сомго жасатса болот. Ал эми кооз кылып кесилген боорсоктордун 1 килограммы 140-150 сомго бааланат. Беш килограммдан көп боорсокко буйрутма бергендерге шаар ичинде жеткирүү акысыз.
Палоо баскандар
Чайканалардын палоо баскан ашпозчуларынын кызмат акысы бир аз кымбатыраак. Алар буйрутмага 1 килограмм палоону 1200-1500 сомго басып, жеткирип берет.
Эгер керектүү азык-түлүктү даярдап үйдөн бастырам десеңиз килограммы 500-700 сом болот.
Мындан сырткары, өз үйүнөн палоо басканга буйрутма алып иштегендер бар. Алар 1 килограмм күрүчтү 900-1200 сомго чейин басып, жеткирип берет.
Ашпозчу
Ашпозчулардын орточо кызмат акысы — 5000 сом. Анын ичинде төрт түр салат, эки түр тамак кирип, дасторконду да белендеп берет.
Идиш жуугучтар
Эгер ашпозчу, идиш жуугуч, официантты чогуу бир эле эле чакырам десе 9000 сомго бааланат.
Идиш-аяк ижарасы
30 кишиге ылайыктап идиш-аяк алам десеңиз кашык, вилка, чыны, тарелканын баары биригип 6000 сом турат. Ижарага бергендер аны өздөрү алып келип коюп, кайра баарын санап алып кетет.
Казан-аяк алам десеңиз 150 литрлик казан капкагы менен суткасына 600 сомго берилет.
100 литрлик казан 500 сом, 50 литр 400 сом, 12,5 литр казандын ижара акысы 200 сомго бааланат. 50 литрлик мискейлер 200 сом. Шашлык бышырууга мангал 15 таягы менен бир күнгө 200 сомго ижарага берилет.