Ракты чакырган эки азык. Дарыгер аларды аз колдонууну сунуштоодо

© Фото / Pixabay/ TapisRougeЭт. Архив
Эт. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Адис белгилегендей, шишик өрчүш үчүн "тамактанат". Ал эми глюкоза ага миңдин бири. Башкача айтканда, шишик глюкозанын жардамы менен чоңоёт.

БИШКЕК, 28-окт. — Sputnik. Кумшекер менен малдын этин өтө көп колдонуу рактын өрчүп кетүү тобокелчилигине алып келет. Бул тууралуу медицина илимдеринин доктору, РУДН окуу жайынын онкология жана хирургия кафедрасынын башчысы Константин Титов билдиргенин РИА Новости жазып чыкты.

Дарыгердин айтымында, кумшекерди көп колдонуу ашыкча салмакты пайда кылат. Бул гипертониялык ооруларга гана эмес, ракты чакырган кант диабетинин экинчи тибине да кептейт.

"Анан эмчек рагы, уйку безинин рагы сыяктуу залалдуу шишиктер пайда болот", — деди Титов.

Жатканда бел ооруйт. Рактын өзгөчө белгиси аталды

Адис белгилегендей, шишик өрчүш үчүн "тамактанат". Ал эми глюкоза ага миңдин бири. Башкача айтканда, шишик глюкозанын жардамы менен чоңоёт. Дарыгер кант диабетине кабылганда уйку безинин клеткалары инсулин бөлүп чыгара албай каларын эскертти.

Ал эми мал этинин курамында, айрыкча куурулган этте канцероген көп. Бул зат дагы ракты чакырып, анын өрчүшүн шарттай турганы маалым болду.

Жаңылыктар түрмөгү
0