https://sputnik.kg/20211116/charchoonu-chakyrgan-azyktar-sanaldy-1054613188.html
Адис чарчоону чакырган тамактарды санап берди
Адис чарчоону чакырган тамактарды санап берди
Sputnik Кыргызстан
Дарыгер айрым азыктар кыска убакытка дем-күч берип, андан кийин кайра чарчатып-чаалыктыра турганын айтты. Бул убакта организм күчүн тамак сиңирүүгө көп жумшап... 16.11.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-11-16T11:14+0600
2021-11-16T11:14+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дарыгерлер
чарчап калуу
организм
кофе
таттуу
фастфуд
https://sputnik.kg/img/07e4/0a/0e/1050048802_0:317:3077:2047_1920x0_80_0_0_9a5120ae19438df112ec7849641ecb95.jpg
БИШКЕК, 16-ноя. — Sputnik. Адамда чарчоону кайсы азыктар чакыра турганын Р-Спорт агенттиги дарыгер-диетолог Юлия Чехонинага таянып жазды.КофеКүнүнө 1-2 чыны кофе ичүү күч-кубат берери баарыбызга маалым. Айрым учурда андан сергек болбой жаткандай сезилет да, кофени көп ичип алышат. Аны канчалык көп ичсең, ошончолук чарчайсың. Ошондуктан өлчөмүн билгиле.ТаттууларКумшекери көп азыктар да чарчатып-чаалыктырат. Аларды жегенден кийин адам өзүн бир аз убакыт күүлүү-күчтүү сезип калат. Эгер организм таттууну улам сайын талап кыла берсе, кара жана ачуу шокаладга өтүү керек. Алар кандагы глюкозанын деңгээлин көтөрбөйт. Бирок шоколаддын да ченемин билүү керек.Таттуу суусундуктар, маселен, шире жана газдалган суулар да чарчоо жаратат. Мөмө-жемишке караганда жашылчадан жасалган ширелерди ичиңиздер, анда кант аз болот.Майсыздандырылган азыктарМай менен кумшекерден такыр баш тартпоо керек. Адам майсыздандырылган азыктар менен диетага отурганда организм энергия ала албай калат. Мисалы, быштактын 5 пайыз майлуу болгонун алуу керек. Майы кетирилген тамактын даамы да, пайдасы да жок болуп калат.ФастфудТез даярдалуучу тамактарда калория жогору жана углевод көп. Бул тамак сиңирүү органдарына катуу күч келтирет. Адамдын күчүнүн баары кубаттуу тамакты сиңирүүгө жумшалат. Адатта кыска убакытта энергия берген азыктар кийин кечке чейин шалдыратат. Ал чаалыгуудан жакшы уктап гана арылууга болот.Ферменттелген азыктарЫшталган колбаса менен сырдын айрым түрлөрү да чарчатат. Тузу жок сырлар пайдалуураак келет.
https://sputnik.kg/20211107/daryger-ashkazan-kisel-kenesh-1054519354.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e4/0a/0e/1050048802_0:0:2729:2047_1920x0_80_0_0_2cadaf76fa4a981b4754fb90b31fdc21.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дарыгерлер, чарчап калуу, организм, кофе, таттуу, фастфуд
жаңылыктар, коом, дарыгерлер, чарчап калуу, организм, кофе, таттуу, фастфуд
Адис чарчоону чакырган тамактарды санап берди
11:14 16.11.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Дарыгер айрым азыктар кыска убакытка дем-күч берип, андан кийин кайра чарчатып-чаалыктыра турганын айтты. Бул убакта организм күчүн тамак сиңирүүгө көп жумшап калат.
БИШКЕК, 16-ноя. — Sputnik. Адамда чарчоону кайсы азыктар чакыра турганын
Р-Спорт агенттиги дарыгер-диетолог Юлия Чехонинага таянып жазды.
Күнүнө 1-2 чыны кофе ичүү күч-кубат берери баарыбызга маалым. Айрым учурда андан сергек болбой жаткандай сезилет да, кофени көп ичип алышат. Аны канчалык көп ичсең, ошончолук чарчайсың. Ошондуктан өлчөмүн билгиле.
7 Жетинин айы 2021, 23:06
Кумшекери көп азыктар да чарчатып-чаалыктырат. Аларды жегенден кийин адам өзүн бир аз убакыт күүлүү-күчтүү сезип калат. Эгер организм таттууну улам сайын талап кыла берсе, кара жана ачуу шокаладга өтүү керек. Алар кандагы глюкозанын деңгээлин көтөрбөйт. Бирок шоколаддын да ченемин билүү керек.
Таттуу суусундуктар, маселен, шире жана газдалган суулар да чарчоо жаратат. Мөмө-жемишке караганда жашылчадан жасалган ширелерди ичиңиздер, анда кант аз болот.
Майсыздандырылган азыктар
Май менен кумшекерден такыр баш тартпоо керек. Адам майсыздандырылган азыктар менен диетага отурганда организм энергия ала албай калат. Мисалы, быштактын 5 пайыз майлуу болгонун алуу керек. Майы кетирилген тамактын даамы да, пайдасы да жок болуп калат.
Тез даярдалуучу тамактарда калория жогору жана углевод көп. Бул тамак сиңирүү органдарына катуу күч келтирет. Адамдын күчүнүн баары кубаттуу тамакты сиңирүүгө жумшалат. Адатта кыска убакытта энергия берген азыктар кийин кечке чейин шалдыратат. Ал чаалыгуудан жакшы уктап гана арылууга болот.
Ышталган колбаса менен сырдын айрым түрлөрү да чарчатат. Тузу жок сырлар пайдалуураак келет.