00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
06:00
4 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
Утро хорошего дня
Культурное наследие и традиции: итоги конгресса соотечественников в Москве
06:04
36 мин
Күн башат
Бир миллиард сом кайда коротулду – Кара-Балта кандай өзгөрдү?
07:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Таланты кыргызской молодёжи: история успеха на фестивале «Содружество»
08:05
41 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Даткаларды даңазалаган “Алай жолборсу” спектакли Бишкекте — Алымбек датканын тарыхый, саясий ишмердүүлүгү сахнада
09:05
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Как новый предпринимательский кодекс защитит бизнес от давления?
12:04
41 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Ата-мекендик тамак-аш азыктарынын сапаты жакшырды — Бишкекте уюштурулган жарманкелердин максаты аларды колдообу?
13:04
25 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Эми документтердин 745 түрү электрондук форматта гана берилет — муну менен жылына канча сом үнөмдөөгө болот?
13:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
Древние народы Кыргызстана: что рассказывают находки бронзового века?
14:04
47 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда канча чакан ГЭС курулуп жатат — инвестиция, энергетикалык коопсуздук, кышка даярдык кандай?
15:04
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:04
0 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:06
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
ММА спортунун жаштарга таасири — спорт аркылуу кантип туура үлгү көрсөтүүгө болот?
19:06
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда канча чакан ГЭС курулуп жатат — инвестиция, энергетикалык коопсуздук, кышка даярдык кандай?
23:04
43 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1
Радиостудия Sputnik Кыргызстан в Бишкеке - Sputnik Кыргызстан, 1920
Радио

Бишкекте кымыз борборун түзүү зарылдыгы айтылды

© Sputnik / Асылбек БактыбековЛегендалуу парламенттин депутаты, коомдук жана саясий ишмер, саяпкер Кемел Ашыралиев
Легендалуу парламенттин депутаты, коомдук жана саясий ишмер, саяпкер Кемел Ашыралиев - Sputnik Кыргызстан, 1920, 12.11.2024
Жазылуу
Легендалуу парламенттин депутаты, коомдук жана саясий ишмер, саяпкер Кемел Ашыралиев кыргыздын кымызын дүйнөгө таанытып, анын касиетин даңазалоо керектигин айтты.
Бишкекте кымыз борборун түзүп, көрүнгөн жерде саттырбаш керек. Ичинде кымыздын сапатын текшерген лаборатория ачып, республикадан келген бардык кымызды бир жерге топтоо зарылдыгын Кемел Ашыралиев Sputnik Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.
Бишкекте кымыз борборун түзүү зарылдыгы айтылды
Анын айтымында, борбор түзүлсө туристтерди тартууга, жакшы кымызды тандоого, дарылык касиетин алууга мүмкүнчүлүк болот.
"Кыргыздын кымызынын касиети тууралуу чоң илимий изилдөөлөр керек. Кымыз ичип жүргөн адамдын дени сак болот, иммунитети жогору болуп, узак жашайт. Акыркы мезгилде кымыздын баркын кетирип, түрдүү кошулмаларды кошуп, уйдун сүтүн аралаштырып, суу кошуп, сапатын да төмөндөтүп жиберишти. Ошондуктан Бишкекте кымыз борборун түзүү керек деген сунушту берем. Ар кайсы региондон каалаган жерде сатып жатышат. Борборго атайын лаборатория түзүп, кымыздын сапатын, майлуулугун, тыгыздыгын, кычкылдуулугун текшерип, анан сатыкка койсок болот. Ал жерде кымызды өткөрүүгө, сатып алууга, дарыланууга, эс алууга шарт түзүп койсо, туристтерди тартууга, сапаттуу кымызды ичүүгө да мүмкүн болот. Атаандаштык жаралып, ар бири жакшы кымыз алып келгенге аракет көрүшөт эле. Имараттын ичине кымыздын пайдалуулугун, түрлөрүн жазып, кызыктуу маалыматтарды илип, Саякбай, Сагымбай, Тыныбек манасчылар ичкен кымыз деп даңазалаш керек", — деди Ашыралиев.
Ошондой эле ал ар бир кыргыз баласы ат минип турушу керектигин кошумчалады.
Жаңылыктар түрмөгү
0