https://sputnik.kg/20240424/tamakka-uulanuu-aldyn-aluu-zholdoru-1084510175.html
Тамакка ууланып калбаш үчүн биле жүрчү эрежелер
Тамакка ууланып калбаш үчүн биле жүрчү эрежелер
Sputnik Кыргызстан
Күн жылыганда майонез жана каймак кошулган салаттар, каймак кошулган кондитердик азыктар, шаурма кооптуу экени белгиленди. 24.04.2024, Sputnik Кыргызстан
2024-04-24T08:58+0600
2024-04-24T08:58+0600
2024-04-24T08:58+0600
кыргызстан
тамак-аш
ден соолук
уулануу
https://sputnik.kg/img/07e8/04/17/1084510331_0:160:3072:1888_1920x0_80_0_0_a7d35b5e7b781517b1c4189e420ab9e0.jpg
БИШКЕК, 24-апр. — Sputnik. Ден соолукту чыңдоо борбору тамакка уулануу курч оорулардын бири экенин эскертип, аны кантип алдын алса болорун айтты.Билдирмеге караганда, үй шартында жасалган консерванттар, майонез жана каймак кошулган салаттар, каймак кошулган кондитердик азыктар, фарш жана балык азыктары, шаурма, желе кооптуу тамакка кирерин белгилеген.Начар жуулган жашылча-жемиштерде жугуштуу ооруларды козгогон вирустук инфекциялар болуп калышы мүмкүн экени эскертилди.Тамак-аштан уулануу жана ичеги-карын инфекцияларын алдын алуу чаралары:
https://sputnik.kg/20231218/tamak-ash-koopsuzdugu-maek-1081345238.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e8/04/17/1084510331_171:0:2902:2048_1920x0_80_0_0_d3dd238c453c2024e9aad352ceabf2b8.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
кыргызстан, тамак-аш, ден соолук, уулануу
кыргызстан, тамак-аш, ден соолук, уулануу
Тамакка ууланып калбаш үчүн биле жүрчү эрежелер
Күн жылыганда майонез жана каймак кошулган салаттар, каймак кошулган кондитердик азыктар, шаурма кооптуу экени белгиленди.
БИШКЕК, 24-апр. — Sputnik. Ден соолукту чыңдоо борбору тамакка уулануу курч оорулардын бири экенин эскертип, аны кантип алдын алса болорун айтты.
Билдирмеге караганда, үй шартында жасалган консерванттар, майонез жана каймак кошулган салаттар, каймак кошулган кондитердик азыктар, фарш жана балык азыктары, шаурма, желе кооптуу тамакка кирерин белгилеген.
Начар жуулган жашылча-жемиштерде жугуштуу ооруларды козгогон вирустук инфекциялар болуп калышы мүмкүн экени эскертилди.
Тамак-аштан уулануу жана ичеги-карын инфекцияларын алдын алуу чаралары:
тамак-аш сатууга уруксат берилбеген жерлерден жей турган эч нерсе сатып албагыла;
тез бузулуучу азыктарды (сүт жана колбаса азыктары, даяр салаттар, каймак кошулган кондитердик азыктар) жана балдар жей турчу тамак-аш аларда жарактуулук мөөнөтүнө жана сактоо шарттарына көңүл бургула;
жарактуулук мөөнөтү өтүп кеткен продукцияны колдонбоңуз;
жашылча, мөмөлөрдү сөзсүз жакшылап жууп колдонуу керек;
дат баскан, деформацияланган, этикеткасы жок консерваларды сатып албаңыз;
тамак-аш даярдоодо өздүк гигиенаны сактаңыз. Маселен, тамак жасаарда колду жууп, эт, жашылча туураган тактайларды жууп туруу керек;
азыктарды жакшылап кайнатып бышыргыла.
18 Бештин айы 2023, 20:05