https://sputnik.kg/20221101/suukta-immunitetti-bekemdoochu-suusunduktar-1069541630.html
Эске түйүп алыңыз. Суукта иммунитетти бекемдөөчү суусундуктун 8 түрү
Эске түйүп алыңыз. Суукта иммунитетти бекемдөөчү суусундуктун 8 түрү
Sputnik Кыргызстан
Мекеме иммунитетти бекемдөө үчүн витаминдерге бай компоттордун рецеби менен да бөлүшкөн. 01.11.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-11-01T09:08+0600
2022-11-01T09:08+0600
2022-11-01T09:08+0600
ден соолук
иммунитет
медицина
суусундук
https://sputnik.kg/img/07e6/0a/1f/1069541733_0:1034:2048:2186_1920x0_80_0_0_a1c9a9c8cb2b835c1dceb63c516888d6.jpg
БИШКЕК, 1-ноя. — Sputnik. Роспотребнадзор күз-кыш мезгилинде суук тийүүдөн сактап, иммунитетти бекемдөөгө жардам бере турган сегиз суусундукту атады. Бул тууралуу РИА Новости жазды.Тизмеге имбирь менен чычырканак же калина, лимон жана бал кошулган бир нече чайдын рецеби кирген. Андан тышкары, кара жана көк чайдын аралашмасына карагай жаңгагы менен жалбыз кошулган бербер чайы да пайдалуу экени айтылды.Ошондой эле керектүү витаминдерди компоттун түрлөрүнөн да алса болот. Өзгөчө корица кошулган карагат компоту витаминдерге эң бай суусундук экени белгиленген.Иммунитетти бекемдейм десеңиз брусника менен даярдалган компоттун рецебин сактап алыңыз. Ал үчүн алгач шекер сиробун кайнатып, ага кардамон, корица, лавр жалбырагын жана бир аз калемпир кошуп кайнатуу керек. Андан соң брусника менен жалбызды эзип, кайнап жаткан суусундукка кошуп дагы 20 мүнөт отко коюу зарыл. Даяр болгон компотко бал менен лимон кошуп ичүүгө болот.Күн сууктаганда ден соолукту чыңдоочу дагы бир суусундук бар. Анын курамына клюква, апельсин жана алма ширеси, жарым лаймдын ширеси, майда тууралган имбирдин тамыры, корица жана мускат жаңгагы кирет. Бардыгын аралаштырып, бир кайнап чыккан соң 10-15 мүнөт жай отто кайнатып аласыз.Роспотребнадзор тизмектеген пайдалуу суусундуктардын арасына тимьян жана бал менен кургатылган жемиштердин кайнатмасы да кирет. Бул суусундук үчүн кургатылган ар кандай жемиштерди пайдаланууга болот. Аларды жууп, термоско салып, тимьян жана бал кошуп, кайнак суу кошкондон кийин үч саат демдеп иче берсеңиз болот.
https://sputnik.kg/20220929/immunitet-karyp-bara-zhatat-belgiler-1068414558.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/0a/1f/1069541733_0:768:2048:2304_1920x0_80_0_0_ded15f3362ac71c5602871c958778dfe.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, иммунитет, медицина, суусундук
ден соолук, иммунитет, медицина, суусундук
Эске түйүп алыңыз. Суукта иммунитетти бекемдөөчү суусундуктун 8 түрү
Мекеме иммунитетти бекемдөө үчүн витаминдерге бай компоттордун рецеби менен да бөлүшкөн.
БИШКЕК, 1-ноя. — Sputnik. Роспотребнадзор күз-кыш мезгилинде суук тийүүдөн сактап, иммунитетти бекемдөөгө жардам бере турган сегиз суусундукту атады. Бул тууралуу
РИА Новости жазды.
Тизмеге имбирь менен чычырканак же калина, лимон жана бал кошулган бир нече чайдын рецеби кирген. Андан тышкары, кара жана көк чайдын аралашмасына карагай жаңгагы менен жалбыз кошулган бербер чайы да пайдалуу экени айтылды.
Ошондой эле керектүү витаминдерди компоттун түрлөрүнөн да алса болот. Өзгөчө корица кошулган карагат компоту витаминдерге эң бай суусундук экени белгиленген.
Иммунитетти бекемдейм десеңиз брусника менен даярдалган компоттун рецебин сактап алыңыз. Ал үчүн алгач шекер сиробун кайнатып, ага кардамон, корица, лавр жалбырагын жана бир аз калемпир кошуп кайнатуу керек. Андан соң брусника менен жалбызды эзип, кайнап жаткан суусундукка кошуп дагы 20 мүнөт отко коюу зарыл. Даяр болгон компотко бал менен лимон кошуп ичүүгө болот.
Күн сууктаганда ден соолукту чыңдоочу дагы бир суусундук бар. Анын курамына клюква, апельсин жана алма ширеси, жарым лаймдын ширеси, майда тууралган имбирдин тамыры, корица жана мускат жаңгагы кирет. Бардыгын аралаштырып, бир кайнап чыккан соң 10-15 мүнөт жай отто кайнатып аласыз.
Роспотребнадзор тизмектеген пайдалуу суусундуктардын арасына тимьян жана бал менен кургатылган жемиштердин кайнатмасы да кирет. Бул суусундук үчүн кургатылган ар кандай жемиштерди пайдаланууга болот. Аларды жууп, термоско салып, тимьян жана бал кошуп, кайнак суу кошкондон кийин үч саат демдеп иче берсеңиз болот.