https://sputnik.kg/20220705/daryger-tattuu-chaj-infekciyalyk-oorular-1065811252.html
Дарыгер: таттууну чай менен ичүү инфекциялык ооруларды жаратат
Дарыгер: таттууну чай менен ичүү инфекциялык ооруларды жаратат
Sputnik Кыргызстан
Таттууну дайыма жеп туруу даам рецепторлоруна да таасирин тийгизип, организм аны улам талап кыла берери айтылды. 05.07.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-07-05T09:28+0600
2022-07-05T09:28+0600
2022-07-05T09:28+0600
дарыгер
таттуу
оору
жугуштуу инфекция
https://sputnik.kg/img/07e6/07/04/1065811212_0:143:3072:1871_1920x0_80_0_0_b6a20cf052a8e232181c82f7fba7cb9f.jpg
БИШКЕК, 5-июл. — Sputnik. Таттууну чай менен ичүү адаты өнөкөт инфекциялык оорулардын жаралышына алып келиши ыктымал. Бул тууралуу Sputnik радиосуна терапевт, гастроэнтеролог Никита Харлов айтып берди.Ал ошондой эле таттуунун курамындагы углеводдор организмде инсулинди жогорулата турганын, бул семирүүгө жана кант диабетинин өрчүшүнө алып келерин билдирди.Ошондой эле ар дайым таттууну жеп туруу даам рецепторлоруна да таасирин тийгизип, организм аны улам талап кыла берет.
https://sputnik.kg/20220602/adis-ujkunun-zhetishsizdigi-kajsy-ildetter-1064878933.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/07/04/1065811212_341:0:3072:2048_1920x0_80_0_0_a3e2a20ac3a442456f754d50489e63e7.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
дарыгер, таттуу, оору, жугуштуу инфекция
дарыгер, таттуу, оору, жугуштуу инфекция
Дарыгер: таттууну чай менен ичүү инфекциялык ооруларды жаратат
Таттууну дайыма жеп туруу даам рецепторлоруна да таасирин тийгизип, организм аны улам талап кыла берери айтылды.
БИШКЕК, 5-июл. — Sputnik. Таттууну чай менен ичүү адаты өнөкөт инфекциялык оорулардын жаралышына алып келиши ыктымал. Бул тууралуу
Sputnik радиосуна терапевт, гастроэнтеролог Никита Харлов айтып берди.
"Таттуу менен адам эле эмес, ичегилериндеги бактериялар да тамактанат. Ашыкча углевод менен микрофлора азыктанып, натыйжада өнөкөт инфекциялык оорулар жаралышы мүмкүн. Мунун айынан иммунитет алсырап, башка илдеттер да жармашат", — деди дарыгер.
Ал ошондой эле таттуунун курамындагы углеводдор организмде инсулинди жогорулата турганын, бул семирүүгө жана кант диабетинин өрчүшүнө алып келерин билдирди.
Ошондой эле ар дайым таттууну жеп туруу даам рецепторлоруна да таасирин тийгизип, организм аны улам талап кыла берет.