https://sputnik.kg/20211111/rossiya-kyrgyzstan-eht-baaloo-1054559080.html
Россияда уй этин өндүргөн союздун башчысы КРден чыккан эттин сапатына баа берди
Россияда уй этин өндүргөн союздун башчысы КРден чыккан эттин сапатына баа берди
Sputnik Кыргызстан
Россиялык адис Кыргызстанда тоонун чөбүн жеп семирген малдын этинде омега-3 майлуу кычкылы омега-6 кычкылына караганда үч эсе көп экенин белгилеген. 11.11.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-11-11T14:42+0600
2021-11-11T14:42+0600
2021-12-16T22:33+0600
жаңылыктар
кыргызстан
экономика
россия
дүйнөдө
эт
сапат
баалоо
адис
россиялык компаниялардын кыргызстандагы миссиясы
https://sputnik.kg/img/07e5/06/08/1052780430_0:320:3072:2048_1920x0_80_0_0_26a11250e8a5d0d6368cf35460f1c8dd.jpg
БИШКЕК, 11-ноя. — Sputnik. Россияда уй этин өндүргөн улуттук союздун башчысы Роман Костюк Кыргызстандагы эттин сапатын баалап, анын атаандаштык жараткан артыкчылыктарын атап берди.Белгилей кетсек, Бишкекте россиялык компаниялардын көп тармактуу ишкердик миссиясы өтүп жатат. Анда Костюк буга чейин кыргызстандык ишкерлер менен жолугушууда өлкө эт жаатында атаандаштык жарата аларын айтканын билдирген.Ал стейк рыногу үчүн күрөштүн фонунда Кыргызстан тоонун чөбү менен семирген малдын этин сунуштап жатканын айтып, алардын этинде омега-3 майлуу кычкылы омега-6 кычкылына караганда үч эсе көп экенин кошумчалаган.Белгилей кетсек, омега-3 майлуу кычкылы адам организми үчүн абдан пайдалуу.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/06/08/1052780430_341:0:3072:2048_1920x0_80_0_0_74d60086de3c7d2687fc4698db8273c3.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, кыргызстан, экономика, россия, дүйнөдө, эт, сапат, баалоо, адис, россиялык компаниялардын кыргызстандагы миссиясы
жаңылыктар, кыргызстан, экономика, россия, дүйнөдө, эт, сапат, баалоо, адис, россиялык компаниялардын кыргызстандагы миссиясы
Россияда уй этин өндүргөн союздун башчысы КРден чыккан эттин сапатына баа берди
14:42 11.11.2021 (Жаңыртылды: 22:33 16.12.2021) Россиялык адис Кыргызстанда тоонун чөбүн жеп семирген малдын этинде омега-3 майлуу кычкылы омега-6 кычкылына караганда үч эсе көп экенин белгилеген.
БИШКЕК, 11-ноя. — Sputnik. Россияда уй этин өндүргөн улуттук союздун башчысы Роман Костюк Кыргызстандагы эттин сапатын баалап, анын атаандаштык жараткан артыкчылыктарын атап берди.
Белгилей кетсек, Бишкекте россиялык компаниялардын көп тармактуу ишкердик миссиясы өтүп жатат. Анда Костюк буга чейин кыргызстандык ишкерлер менен жолугушууда өлкө эт жаатында атаандаштык жарата аларын айтканын билдирген.
"Россия малды буудай менен семиртүүгө өтүп жатат. Россиянын соңунан Казакстан да америкалыктардын таасири менен малды буудай менен семиртүүгө өттү. Биз болсо "токтой тургула!" деп айтып жатабыз. Кыргызстан — эң пайдалуу азыктардын, даамдуу эттин мекени. Бул мамлекетте эмне өндүрүлүшү керек? Тоолуу жерлерде кадимки чөп менен семирген малдын эти стейк менен эле эмес, пайдалуу жана форель менен да атаандаштык жарата алат", — деди Костюк.
Ал стейк рыногу үчүн күрөштүн фонунда Кыргызстан тоонун чөбү менен семирген малдын этин сунуштап жатканын айтып, алардын этинде омега-3 майлуу кычкылы омега-6 кычкылына караганда үч эсе көп экенин кошумчалаган.
Белгилей кетсек, омега-3 майлуу кычкылы адам организми үчүн абдан пайдалуу.