https://sputnik.kg/20211101/kan-tamyrlardyn-uyushu-azyktar-1054429957.html
Тромбдун пайда болушуна шарт түзгөн азыктар аталды
Тромбдун пайда болушуна шарт түзгөн азыктар аталды
Sputnik Кыргызстан
Адис атеросклероз, варикоз менен жабыркап кандын уюшуна каршы антикоагулянттарды ичип жүргөндөр петрушка, базилик жана шпинаттан баш тартышы керектигин... 01.11.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-11-01T08:31+0600
2021-11-01T08:31+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
кан тамыр
шишик
дарыгерлер
дарыгер
https://sputnik.kg/img/104844/53/1048445399_0:0:3072:1738_1920x0_80_0_0_0f6977cb5e25dbc7072ff7380f5dbcb4.jpg
БИШКЕК, 1-ноя. — Sputnik. Кайсы азыктар тромбдун пайда болушуна шарт түзөрүн РИА Новости иммунолог Андрей Продеускага шилтеме берип жазды.Дарыгер тамырларда кандын уюшуна улгайгандар, тамырлардын шишик оорусу менен жабыркандар, отуруп иштегендер жана жүрөк, кан тамыр оорулары барлар кабыларын айткан. Мындай адамдар К витамини көп азыктарды жегенден абайлашы керек. Себеби алар кандын коюуланышына жардам берет.Кесиптеши, дарыгер Елена Малышева да анын оюн толуктап, бардык азык ченеми менен болушу керектигин, пайдалуу азыктардын да зыяндуу жактары болорун белгилеген."Мындайча айтканда, кандын уюу коркунучу адаттыгыдан бир нече эсе көп болот", — деген медик.Ал атеросклероз, варикоз менен жабыркап кандын уюшуна каршы антикоагулянттарды ичип жүргөндөр петрушка, базилик жана шпинаттан баш тартышы керектигин кошумчалаган.
https://sputnik.kg/20211010/adis-kan-basymdy-darysyz-tushurgon-ykmalardy-aytyp-berdi-1054174807.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104844/53/1048445399_0:0:3072:1930_1920x0_80_0_0_2719e0cd83da1f4f60565db922267923.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, кан тамыр, шишик, дарыгерлер, дарыгер
жаңылыктар, коом, кан тамыр, шишик, дарыгерлер, дарыгер
Тромбдун пайда болушуна шарт түзгөн азыктар аталды
08:31 01.11.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Адис атеросклероз, варикоз менен жабыркап кандын уюшуна каршы антикоагулянттарды ичип жүргөндөр петрушка, базилик жана шпинаттан баш тартышы керектигин эскертти.
БИШКЕК, 1-ноя. — Sputnik. Кайсы азыктар тромбдун пайда болушуна шарт түзөрүн
РИА Новости иммунолог Андрей Продеускага шилтеме берип жазды.
Дарыгер тамырларда кандын уюшуна улгайгандар, тамырлардын шишик оорусу менен жабыркандар, отуруп иштегендер жана жүрөк, кан тамыр оорулары барлар кабыларын айткан. Мындай адамдар К витамини көп азыктарды жегенден абайлашы керек. Себеби алар кандын коюуланышына жардам берет.
"Петрушка, шпинат жана базиликте К витамини өтө көп. Бөтөнчө, 100 грамм петрушкада 20 суткалык витаминдин дозасы бар. Ал эми базилик менен шпинат (100 граммы) алты-жети суткалык дозага ээ", — деген Продеус.
10 Тогуздун айы 2021, 09:43
Кесиптеши, дарыгер Елена Малышева да анын оюн толуктап, бардык азык ченеми менен болушу керектигин, пайдалуу азыктардын да зыяндуу жактары болорун белгилеген.
"Мындайча айтканда, кандын уюу коркунучу адаттыгыдан бир нече эсе көп болот", — деген медик.
Ал атеросклероз, варикоз менен жабыркап кандын уюшуна каршы антикоагулянттарды ичип жүргөндөр петрушка, базилик жана шпинаттан баш тартышы керектигин кошумчалаган.