00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог идеалдуу кечки тамак кандай болушу керектигин айтты

© Фото / Pexels / Malidate VanГрильде бышырылган жашылча менен балык. Архив
Грильде бышырылган жашылча менен балык. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 04.06.2021
Жазылуу
Адистин айтымында, эгер адам түнкү саат 23:00дө жата турган болсо, анда кечки тамакты 18:00-19:00дөн өткөрбөй жеши керек.
БИШКЕК, 4-июн. — Sputnik. Диетолог Светлана Фус кечки тамакты уктаганга чейин 3-4 саат эрте жеш керектигин белгилеп, бул убакытка ылайыктуу делген азыктарды санап берди. Адистин кеңештери РИА Новостиге жарыяланды.
Анын айтымында, эгер адам түнкү саат 23:00дө жата турган болсо, анда кечки тамакты 18:00-19:00дөн өткөрбөй жеши керек. Бул инсулин менен байланыштуу. Ал тамак ичкенде дароо көтөрүлөт дагы уктаар алдында өз калыбына келип калганга жетишет.
"Бул организмге түндө майлардын запасын энергия катары колдонууга жардам берет. Дагы бир маанилүү нерсе — кечки тамак менен эртең мененки тамактын ортосу 12 сааттан кем болбошу керек. Тамактануу режимин пландаганда бул нерсени да эске алыңыз. Ошондуктан эгер сиз кечки саат 20:00дө тамактансаңыз, 8:00дөн ашкандан кийин эртең мененки тамакты жешиңиз керек", — деген адис.
Жашылча-жемиштер. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 01.06.2021
Диетолог туура тамактануунун 4 принциби менен бөлүштү
Диетолог кечки тамак күндүзгү тамактын 20 гана пайызын түзүшү керектигин белгилеп кеткен. Фус кечкиге бууга бышырылган тамактарды, эт, балык эти же деңиз азыктарын сунуштаган.
Анын айтымында, адам эң негизгиси өтө катуу тоюп албаш керек. Ошол эле учурда жатарга чейин курсак ачпагандай тамактануу кажет. 
Жаңылыктар түрмөгү
0