https://sputnik.kg/20210518/muzdatkychka-saktabaj-turchu-azyktar-1052521495.html
Кайсы азыктарды муздаткычка салбаш керек? Адистин кеңеши
Кайсы азыктарды муздаткычка салбаш керек? Адистин кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Нымдуу, муздак жерде сактабай турчу азык, жашылчалардын арасында сарымсак, пияз, зайтун майы дагы бар. 18.05.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-05-18T08:50+0600
2021-05-18T08:50+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
муздаткыч
жашылча
азык
кеңеш
https://sputnik.kg/img/104740/16/1047401645_0:101:1920:1181_1920x0_80_0_0_35456f20ee809a98d4798386757fe574.jpg
БИШКЕК, 18-май — Sputnik. Айрым азыктарды муздаткычта сактоого таптакыр болбойт. Себеби төмөнкү температура жана нымдуулуктан алар тез көгөрүп, пайдалуулугун жана даамын жоготуп коет. Бул тууралуу My Health Reads басылмасынын туура тамактануу жаатындагы адистери айтканын РИА Новости жазды.Адистер картошканы жуубай, кургак, күн тийбеген жерге сакташ керектигин эскертишкен. Эгер бул жашылчаны тоңдуруп койсо даамы өзгөрүп, крахмалы таттуу болуп, өсүмдүктүн түсүн жоготуп коет.Муздаткычта көпкө сакталбаган азыктар:
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104740/16/1047401645_106:0:1814:1281_1920x0_80_0_0_0a8e1fecf581d512bf6336585f3f02b2.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, муздаткыч, жашылча, азык, кеңеш
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, муздаткыч, жашылча, азык, кеңеш
Кайсы азыктарды муздаткычка салбаш керек? Адистин кеңеши
08:50 18.05.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Нымдуу, муздак жерде сактабай турчу азык, жашылчалардын арасында сарымсак, пияз, зайтун майы дагы бар.
БИШКЕК, 18-май — Sputnik. Айрым азыктарды муздаткычта сактоого таптакыр болбойт. Себеби төмөнкү температура жана нымдуулуктан алар тез көгөрүп, пайдалуулугун жана даамын жоготуп коет. Бул тууралуу My Health Reads басылмасынын туура тамактануу жаатындагы адистери айтканын
РИА Новости жазды.
Адистер картошканы жуубай, кургак, күн тийбеген жерге сакташ керектигин эскертишкен. Эгер бул жашылчаны тоңдуруп койсо даамы өзгөрүп, крахмалы таттуу болуп, өсүмдүктүн түсүн жоготуп коет.
"Муздаткычка эч качан пияз менен сарымсакты сактабагыла. Нымдуу жерден алар бат чирийт. Тазаланган сарымсак бир аз турушу ыктымал, бирок жыты тез эле жоголуп кетет", — деп айтылат маалыматта.
Муздаткычта көпкө сакталбаган азыктар:
- Бал. Катуу болуп, тоголоктошуп калат;
- Зайтун майы. Муздаткычта туруп калса даамын жана жытын жоготуп, тунук болбой калат;
- Жаңгак, кургатылган жемиштер. Даамын жоготуп, катуу болуп калат;
- Нан. Анын курамындагы крахмал катуу болуп, жыйынтыгында нан көгөрүп, бат бузулуп кетет.