https://sputnik.kg/20210517/daryger-shishkebek-marinad-kenesh-1052509535.html
Дарыгер шишкебекти даярдоодо кайсы кошулмаларды пайдалануу кооптуу экенин айтты
Дарыгер шишкебекти даярдоодо кайсы кошулмаларды пайдалануу кооптуу экенин айтты
Sputnik Кыргызстан
Диетологдун пикиринде, майонез жогорку температурада организм үчүн зыяндуу заттарды бөлүп чыгарат. Уксус болсо адамдын ичеги-карынына терс таасир этип... 17.05.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-05-17T08:46+0600
2021-05-17T08:46+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
россия
дүйнөдө
шишкебек
дарыгер
кеңеш
https://sputnik.kg/img/104428/71/1044287155_0:160:3072:1898_1920x0_80_0_0_f0b2ce18540e37bec5726b9ee276bb92.jpg
БИШКЕК, 17-май — Sputnik. Шишкебекти маринаддап жатканда уксус жана майонез колдонуу ден соолукка өтө кооптуу болушу мүмкүн. Бул тууралуу "Известия" басылмасы жазды.Диетолог Ирина Морозованын айтымында, майонез жогорку температурада организм үчүн өтө көп көлөмдөгү зыяндуу заттарды бөлүп чыгарат.Уксус кошулуп маринаддалган эт болсо адамдын ичеги-карынына терс таасир этет жана бөйрөктө ооруну пайда кылат.Дарыгер ошондой эле маринадга айранды пайдалануу да зыян экенин эскертет. Себеби мындай ыкма организмдин белок менен темирди иштетүүсүнө тоскоолдуктарды жаратат.Ал эми диетолог Маргарита Королева шишкебек жасоодо анардын ширесин колдонууну сунуштады. Ал этти жумшак кылып, пайдалуу заттарды сактап калат.
https://sputnik.kg/20210515/kan-basymdy-tushurgon-azyktar-1052495123.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104428/71/1044287155_0:64:3072:1994_1920x0_80_0_0_ce6e7fe01569e6cab35cf299ab64edce.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, россия, дүйнөдө, шишкебек, дарыгер, кеңеш
жаңылыктар, коом, россия, дүйнөдө, шишкебек, дарыгер, кеңеш
Дарыгер шишкебекти даярдоодо кайсы кошулмаларды пайдалануу кооптуу экенин айтты
08:46 17.05.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Диетологдун пикиринде, майонез жогорку температурада организм үчүн зыяндуу заттарды бөлүп чыгарат. Уксус болсо адамдын ичеги-карынына терс таасир этип, бөйрөктө ооруну пайда кылат.
БИШКЕК, 17-май — Sputnik. Шишкебекти маринаддап жатканда уксус жана майонез колдонуу ден соолукка өтө кооптуу болушу мүмкүн. Бул тууралуу "
Известия" басылмасы жазды.
Диетолог Ирина Морозованын айтымында, майонез жогорку температурада организм үчүн өтө көп көлөмдөгү зыяндуу заттарды бөлүп чыгарат.
"Ден соолугум мен үчүн кымбат деген адамдарга бул өтө жаман вариант", — деди ал.
Уксус кошулуп маринаддалган эт болсо адамдын ичеги-карынына терс таасир этет жана бөйрөктө ооруну пайда кылат.
Дарыгер ошондой эле маринадга айранды пайдалануу да зыян экенин эскертет. Себеби мындай ыкма организмдин белок менен темирди иштетүүсүнө тоскоолдуктарды жаратат.
Ал эми диетолог Маргарита Королева шишкебек жасоодо анардын ширесин колдонууну сунуштады. Ал этти жумшак кылып, пайдалуу заттарды сактап калат.