00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:04
44 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:13
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Кеменгер
Өлкөдө педагог-музыканттар жетишпейт. Кадрлар кантип даярдалууда?
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
Аапта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Между строк
Почему книги важнее экранизаций: мнение Посла Кыргызстана во Франции
18:07
50 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог сулу боткосунун ден соолукка зыян жагын айтты

© Фото / Pixabay / iha31Сулу боткосу. Архив
Сулу боткосу. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 21.04.2021
Жазылуу
Адис ичи ооруп тургандарга сулудан көрө ак күрүч, буудай же жүгөрү акшагынан жасалган ботколор жакшы экенин айтты.
БИШКЕК, 21-апр. — Sputnik. Сулу боткосунда өсүмдүк буласы көп болгондуктан ичеги-карындын айрым оорулары менен жабыркагандарга зыян. Бул тууралуу америкалык диетологдорго таянуу менен "Известия" жазды.
Адистин айтымында, ичеги-карын менен ашказаны ооруп, дүүлүгүп турганда ак күрүч, буудай же жүгөрү акшагынан жасалган ботколор жакшы.
Диетолог ден соолугу чың адам деле сулу боткосун дайым жей бербеши керектигин айтты.
"Эгер сулу боткосун нак сүт менен жасаса майлуу болуп калат, ал эми ага шекер же бал кошсо калориясы менен углеводу көбөйөт. Мунун, албетте, пайдасы жок. Ошондой эле тез даярдалган боткодон баш тартууга чакырам, аларда ар кошкондун баары бар", — деген адис.
Диетолог боткону майы жок же өсүмдүк сүтү менен даярдоону сунуштады. Ошондой эле дүкөндөн жөнөкөй эле сулуну сатып колдонуу пайдалуу деген. Боткого жемиш, жаңгак, корица жана башка азыктарды өз алдынча кошуп жесе болот.
Жаңылыктар түрмөгү
0