https://sputnik.kg/20210421/dietolog-sulu-botkosu-zyyany-tuuraluu-1052203903.html
Диетолог сулу боткосунун ден соолукка зыян жагын айтты
Диетолог сулу боткосунун ден соолукка зыян жагын айтты
Sputnik Кыргызстан
Адис ичи ооруп тургандарга сулудан көрө ак күрүч, буудай же жүгөрү акшагынан жасалган ботколор жакшы экенин айтты. 21.04.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-04-21T09:05+0600
2021-04-21T09:05+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
диетолог
ден соолук
зыян
https://sputnik.kg/img/07e4/0b/04/1050322085_0:176:1920:1262_1920x0_80_0_0_8addf7d52fff1091e5bd3e3918b3ec65.jpg
БИШКЕК, 21-апр. — Sputnik. Сулу боткосунда өсүмдүк буласы көп болгондуктан ичеги-карындын айрым оорулары менен жабыркагандарга зыян. Бул тууралуу америкалык диетологдорго таянуу менен "Известия" жазды.Адистин айтымында, ичеги-карын менен ашказаны ооруп, дүүлүгүп турганда ак күрүч, буудай же жүгөрү акшагынан жасалган ботколор жакшы.Диетолог ден соолугу чың адам деле сулу боткосун дайым жей бербеши керектигин айтты.Диетолог боткону майы жок же өсүмдүк сүтү менен даярдоону сунуштады. Ошондой эле дүкөндөн жөнөкөй эле сулуну сатып колдонуу пайдалуу деген. Боткого жемиш, жаңгак, корица жана башка азыктарды өз алдынча кошуп жесе болот.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e4/0b/04/1050322085_0:74:1920:1280_1920x0_80_0_0_ae881e19f8d2a79d12d5ae0a7cc2cf93.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, диетолог, ден соолук, зыян
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, диетолог, ден соолук, зыян
Диетолог сулу боткосунун ден соолукка зыян жагын айтты
09:05 21.04.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Адис ичи ооруп тургандарга сулудан көрө ак күрүч, буудай же жүгөрү акшагынан жасалган ботколор жакшы экенин айтты.
БИШКЕК, 21-апр. — Sputnik. Сулу боткосунда өсүмдүк буласы көп болгондуктан ичеги-карындын айрым оорулары менен жабыркагандарга зыян. Бул тууралуу америкалык диетологдорго таянуу менен "
Известия" жазды.
Адистин айтымында, ичеги-карын менен ашказаны ооруп, дүүлүгүп турганда ак күрүч, буудай же жүгөрү акшагынан жасалган ботколор жакшы.
Диетолог ден соолугу чың адам деле сулу боткосун дайым жей бербеши керектигин айтты.
"Эгер сулу боткосун нак сүт менен жасаса майлуу болуп калат, ал эми ага шекер же бал кошсо калориясы менен углеводу көбөйөт. Мунун, албетте, пайдасы жок. Ошондой эле тез даярдалган боткодон баш тартууга чакырам, аларда ар кошкондун баары бар", — деген адис.
Диетолог боткону майы жок же өсүмдүк сүтү менен даярдоону сунуштады. Ошондой эле дүкөндөн жөнөкөй эле сулуну сатып колдонуу пайдалуу деген. Боткого жемиш, жаңгак, корица жана башка азыктарды өз алдынча кошуп жесе болот.