Окумуштуулар өлүм тобокелчилигин жогорулаткан азыкты аташты

© Sputnik / Александр Вильф / Медиабанкка өтүүТооктун жумурткасынын коопсуздугуна лабораториялык анализдер жүргүзүү. Архив
Тооктун жумурткасынын коопсуздугуна лабораториялык анализдер жүргүзүү. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 12.02.2021
Жазылуу
Жумуртканын курамында май менен холестерин өтө көп экени айтылды. Булар инфаркт жана башка ооруларга кептеши толук мүмкүн.
БИШКЕК, 12-фев. — Sputnik. Кытайдын окумуштуулары жумуртканы көп колдонуу өлүм тобокелчилигин жогорулатышы мүмкүн экенин аныкташты. Бул тууралуу РИА Новости жазды.
Лаборатория кызматкери иш учрунда. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 18.01.2021
Окумуштуу өлүмгө кептей турган грибоктун коркунучу тууралуу айтып берди
Маалым болгондой, аталган азыктын курамында май менен холестерин өтө көп. Булар инфаркт жана башка ооруларга алып келип, өлүм тобокелчилигин жогорулатышы ыктымал.
Мындан улам изилдөөнүн авторлору калкты жумуртканы көп колдонуудан баш тартууга чакырып кетишкен.
Жаңылыктар түрмөгү
0