Муздаткычта кандай азыктарды сактабаш керек? Пайдалуу кеңеш

© Фото / Pixabay / difisherМуздактычтагы азык-түлүк. Архив
Муздактычтагы азык-түлүк. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
НовостиTelegram
Банан, помидор, бадыраңды да муздаткычта сактап кереги жок дейт колдонуучу. Ал жакта помидор жумшарып, банан болсо карарып, бат эле чирип кетет.

БИШКЕК, 28-дек. — Sputnik. РИА Новостиге муздаткычта сактабай турчу азыктардын тизмеси жарыяланды.

WeChat платформасынын колдонуучусунун айтымында, капуста, шпинат, салат, көк пияз жана башка чөп-чар муздаткычта көпкө сакталып турганда даамын жоготуп коет. Мындан сырткары, алардан жагымсыз жыт чыгып, башка азыктарга өтөт.

Тамактанып жаткан адам. Архив - Sputnik Кыргызстан
Семиртип, уйкуну бузат. Уктаар алдында жебей турчу азыктар аталды
Автор жогорудагы азыктарды алары менен колдонуп салуу керектигин сунуштаган. Андай кыла албаса аларды нөлдөн 4 градуска чейин муздак жерде кармоо зарыл. Жашылчаларды жылтырак баштыкка салып терезеге коюп койсо да болот. Чөп-чарлардын тамырын кесип сууга салып койсо көбүрөөк кармала турганы да айтылды.

Банан, помидор, бадыраңды да муздаткычка салып кереги жок дейт колдонуучу. Себеби помидор жумшарып, банан болсо карарып, бат эле чирип кетет.

Алма, шабдалы, апельсин, киви сыяктуу жемиштер бөлмө температурасында 15-30 күнгө чейин сактала турганы белгиленди. Муздаткычка салган учурда аларга бактерия түшүп, тез эле жарабай калат. Эгер алар кесилген болсо, анда бетине жылтырак баштык жаап, бир нече убакытка гана коюуга болот.

"Балды да муздаткычка салбаш керек, антпесе ал пайдалуулугун жоготуп коет", — деп жазылат маалыматта.

Нан, шоколад, печенье, чипсыны да муздаткычта сактабай эле коюу сунушталган. Желбей калган тамакты да муздаткычка жөн салбай, бетин жаап коюу туура. Болбосо ага бактерия түшөрү кошумчаланды.

Жаңылыктар түрмөгү
0