00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
13:55
4 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
6 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог ичеги рагын алдын алган жашылчаны атады

© Sputnik / Евгений Биятов / Медиабанкка өтүү19-я Российская агропромышленная выставка "Золотая осень-2017"
19-я Российская агропромышленная выставка Золотая осень-2017 - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Медиктин айтымында, брокколиде калорий аз жана ал пайдалуу заттарга бай. Эгер аны тез-тезден жеп турса, ал ичеги-карындын иштөөсүн жакшыртат.

БИШКЕК, 22-дек. — Sputnik. Диетолог Светлана Фус тамактануу рационуна брокколи кошууну сунуштап, анын артыкчылыгын жана кайсы оорулардан сактай турганын айтып берген. Адистин кеңештери РИА Новостиге жарыяланды.

Медиктин айтымында, брокколиде калорий аз жана ал пайдалуу заттарга бай. Эгер тез-тезден жеп турса, ал ичеги-карындын иштөөсүн жакшыртат.

"Бул жашылчанын курамында В9 витамини (фолий кычкылы), С витамини жана бета-каротин бар. Мындан сырткары, брокколи ичти катырбай, ичеги-карындын иштөөсүн жеңилдетет. Ошондой эле онкология ооруларынан да коргойт", — деп белгилеген адис.

Фус брокколини жана капустанын башка түрлөрүн калкан безинен жабыркап жүргөндөргө сунуштаган эмес.

Адис аталган жашылчаны чала бышырып жеш керектигин айтып, мындай учурда ал ашыкча салмактан арылтып, жаштыкты узартып, ден соолукту чыңдоого жардам бере турганын кошумчалаган.

Жаңылыктар түрмөгү
0