Жаштыкты узартуучу азыктар аныкталды

© Sputnik / Томас Тхайцук / Медиабанкка өтүүЧай жалбырактары. Архив
Чай жалбырактары. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Гидрохинон менен цинк кошулганда организмдеги картаюу процесси кечеңдей турганы аныкталды.

БИШКЕК, 5-ноя. — Sputnik. Эрланген-Нюрнберг университетинин (Германия) окумуштуулары шоколад, чай, кофе жана шарапта көп кездешкен гидрохинон заты цинк менен кошулганда организмдеги картаюу процесси кечеңдей турганын аныкташты. Бул тууралуу Phys.org порталына шилтеме берип РИА Новости жазды.

Кары адамдар. Архив - Sputnik Кыргызстан
Адамдын узак жашоосунун бирден-бир себеби айтылды
Бул эки зат бириккенде клеткалардын дем алуусуна тоскоолдук жараткан кычкылдандыруу процессине каршы күрөшө алат. Демек, клеткалардын жетиштүү дем алуусуна шарт түзүп, эрте карып кетүүнүн алдын алат.

Ал эми цинкти адам эт, сүт, жумуртка, жаңгак, күрүч, алма, апельсин, алча сыяктуу азыктардан ала алат.

Жаңылыктар түрмөгү
0