00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
19:00
5 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Окумуштуулар рак илдетин алдын алуунун оңой жолун табышты

© Sputnik / Константин Чалабов / Медиабанкка өтүүОорукана. Архив
Оорукана. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Ыкма онкологияны дарылоодо жакшы натыйжа берери айтылууда.

БИШКЕК, 18-июл. — Sputnik. Омега-3 кислотасы тамактын курамында жогору болсо рак илдетин алдын алууга жана анын жайылышын токтотууга өбөлгө болот. Бул тууралуу MedicalXpress сайтына таянуу менен РИА Новости жазды. 

Сковродка. Архив - Sputnik Кыргызстан
Окумуштуулар кандай идиштер рак оорусун чакырарын аныкташты
АКШнын Иллинойс штатынын окумуштуулары омега-3 кислотасынын организмге тийгизген таасирин изилдешти. Билдирүүгө караганда, ал рак клеткаларын жок кылып, жайылышын басаңдатат.

Изилдөөчүлөрдүн айтымында, рак илдетин айыктырууда, азыркы кезде химиотерапия алдыңкы жана эң негизки ролду ойнойт, бирок омега –3 майлуу кислотасы тамак-аштын курамында жогору болсо, онкологиялык илдеттерди дарылоодо жакшы натыйжа берет.

Жаңылыктар түрмөгү
0