00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
2 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
2 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
К 10-летию ЕАЭС. О достижениях в сфере поддержки бизнеса стран союза
08:04
38 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
"Түндүк" системасынын колдонуучуларынын саны 2 миллиондон ашты — канча жаңы кызмат кирди?
09:05
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
5 мин
Тема дня
Развитие трансплантации, строительство больниц и изменение законов: итоги года в здравоохранении КР
10:06
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Кыргызстандын камсыздандыруу системасы КМШда үлгү болуучу деңгээлге жетти. Жарандар эмнени так билиши керек?
11:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Рекордное потребление электроэнергии: причины и меры Минэнерго
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Китепкананын учурдагы ролу канчалык? Улуттук китепкана заман талабына жараша өзгөрүүгө муктаж
13:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
ӨКМге бир катар заманбап технологиядагы техникалар алынууда
15:04
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Структура личности
Русский язык как инструмент межкультурного диалога в странах ЕАЭС
16:04
40 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Туяк
Жусуп Баласагындын кыргызга таандыгын далилдеген окумуштуу Качкынбай Артыкбаев
17:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Какие геополитические изменения произошли в 2024 году
18:07
49 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
2025-жылдан тарта Премьер-лигадагы командалардын саны өсөт, клубдар өспүрүм кыздар командаларын түзүүгө милдеттендирилет
19:06
51 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
ӨКМге бир катар заманбап технологиядагы техникалар алынууда
21:04
43 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1
Радиостудия Sputnik Кыргызстан в Бишкеке - Sputnik Кыргызстан
Радио

Дүйшөнбеков: кыргызстандыктар жаңы ачылган ресторандарга барганды жакшы көрөт

© Sputnik / Табылды КадырбековРесторатор Аскар Дүйшөнбеков
Ресторатор Аскар Дүйшөнбеков - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Ресторатор Аскар Дүйшөнбеков өлкө аймагында дүйнөлүк стандарттарга жооп берген ресторан, кафелер 300дөн ашуун экенин айтты.
Дүйшөнбеков: кыргызстандыктар жаңы ачылган ресторандарга барганды жакшы көрөт

Кыргызстандыктар жаңы ачылган ресторанга барганды жакшы көрөт. Башка өлкөлөрдө бир жердин тамагы жагып калса, кардар он жыл бою деле ошол жерден тамактана берет, биздикилер андай эмес. Мындай пикирин Аскар Дүйшөнбеков Sputnik Кыргызстан радиосунда Кыргызстандагы ресторан бизнесинин абалы тууралуу маек куруп жатып билдирди.

Анын айтымында, учурда өлкө аймагында 1000ден ашуун коомдук тамактануучу жайлар болсо, алардын 600дөн ашууну борбор калаада жайгашкан.

"Коомдук тамактануучу жайлардын көбөйүүсү атаандаштыкты күчөтүп, жыйынтыгында акыркы жылдары тейлөө сапатына өзгөчө көңүл бурула баштады. Мисалы ресторандар кардарларын жоготуп албоо максатында имараттын сырткы келбетинен тартып, менюсуна чейин ар үч жылда жаңылап турушат. Ошондой эле ашпозчуларды тандоого да терең маани беришет. Ашпозчулукта окуган студенттер тажрыйба топтоого келгенде башкы ашпозчулар арасынан шыктууларын үйрөтүп, өз ресторанына алып калууга дилгирленишет ", — деди Дүйшөнбеков.

Ал ошондой эле кошуна мамлекеттер Өзбекстан, Тажикстандан да ашпозчуларды алып келип иштеткен кафе-ресторандардын көбөйүп жатканын кошумчалады.

Жаңылыктар түрмөгү
0