00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
48 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:00
3 мин
Жаңылыктар
17:30
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:00
4 мин
Киноблог
Советские кинотеатры Бишкека: золотая эпоха киномехаников
18:05
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кубат алат. Мээнин жакшы көргөн 5 азыгы айтылды

© Sputnik / Евгений Биятов / Медиабанкка өтүүБазардагы саткан мөмө-жемиштер. Архив
Базардагы саткан мөмө-жемиштер. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Мээ жүрөк үчүн пайдалуу, кан басымды түшүрүп, кан тамырларды коргоочу тамак-аштын баарын жакшы көрөт. Бирок тандоо зарыл.

БИШКЕК, 13-янв. — Sputnik. Майлуу балык, көк-сак, мөмөнүн түрлөрү, чай менен кофе, жаңгак мээнин иштешин жана эс тутумду жакшыртат. Бул тууралуу окумуштуулардын пикирине таянуу менен РИА Новости жазды.

Гарварддын Медицина мектебинин илимпоздору мээ жүрөк үчүн пайдалуу, кан басымды түшүрүп, кан тамырларды коргоочу тамак-аштын баарын жакшы көрөрүн айтышкан. Бирок тандоо зарыл. Мисалы, окумуштуулар маргариндин ордуна зайтун же зыгыр майын колдонууга кеңеш беришет.

Помощь психолога - Sputnik Кыргызстан
Окумуштуулар баш жазууга жардам берген азыктарды атады
Ошол эле майлуу балыктын курамындагы омега-3 жана омега-6 да мээ үчүн абдан керек. Булардын тартыштыгы мээ чалдыкчу Альцгеймер оорусу башында турган бир топ илдеттерди шарттайт.

Капуста, шпинат, брокколи, ар кандай көк-сактардын курамында когнитивдүү функциялардын төмөндөшүн жайлаткан К тобундагы витаминдер, лютеиндер, фолий кислотасы, бета-керотин бар.

Мөмөлөр да эс тутумду жакшыртуучу флавоноиддерге бай.

Чай менен кофенин курамындагы айрым заттар акыл-эске пайдалуу.

Жаңгактар белокко жана пайдалуу майга бай, булар эске тутууну өз калыбында кармап жүрүүгө жардам берет.

Жаңылыктар түрмөгү
0