Чычырканактын дарылык касиетин кантип сактаса болот? Диетологдун кеңеши

Чычырканак аз кандуулуктан жапа чеккен же суук тийип, сасык тумоо менен көп ооруган адамдар үчүн абдан пайдалуу мөмө экендиги айтылган.
Sputnik
БИШКЕК, 23-дек. — Sputnik. С витаминине бай болгон чычырканак иммунитетти чыңдап, кан тамырларды бекемдейт. Бул тууралуу врач-диетолог, нутрициолог Анжелика Люваль Sputnik радиосуна берген маегинде билдирди.
Дарыгер чычырканакта С витаминден тышкары башка көптөгөн пайдалуу заттар бар экендигин кошумчалаган.

"Мөмөнүн курамында организмге өзгөчө кыш мезгилинде керектүү болгон марганец, кремний, бета-каротин, А жана Е витаминдери бар. Булардын баары жүрөк кан-тамыр системасына, муундарга, иммунитетке жардам берип, жалпысынан организмди жашартууга көмөктөшөт. Ошондой эле чычырканак антибактериалдык касиетке да ээ", — деп айткан адис.

Бирок жогорку температурага дуушар болгондо чычырканак өзүнүн көптөгөн пайдалуу касиеттерин жогото тургандыгы эскертилген.
"60 градустан жогору температурада чычырканактын курамындагы пайдалуу заттардын көбү бузулат, мисалы, С витамини толугу менен жоголот. Ошондуктан чычырканак чайларын пайдасы менен колдонгубуз келсе, аны алгач блендер менен эзип алыш керек. Чайды өзүнчө демдеп, бир аз муздаткан соң чычырканакты ага кошуу керек", — деп кеңеш берген Анжелика Дюваль.
Дарыгер ашказан-ичеги-карын оорусу менен жабыркагандар мөмөнү көп колдонбошу керектигин кошумчалаган.
Ден соолук бекем болуш үчүн кайсы азыктардан акча аябаш керек? Тизме