БИШКЕК, 23-июл. — Sputnik. Тамакка кошулган жашыл буурчак денени чымыр кармап, организмди ар кандай оорулардан сактайт. Бул туурасында "Известия" басылмасы Москванын башкы диетологу Антонина Стародубовага шилтеме берип жазды.
"Буурчактын курамындагы В витамини жана магний нерв системасынын иштешин жакшыртып, стресске кабылгандардын кайратын бекемдейт", — деп айтылат.
Адис жай айы көк чөптөр менен иммунитетти көтөрүү үчүн ыңгайлуу учур экендигин белгилеп, петрушка, ашкөк, көк пияз, кинза, сельдерей жана салат жалбырагын колдонууну сунуштаган.
Диетологдун айтымында, тамак-аштын курамындагы көк чөптөр организмдеги туздун санын азайтып, жүрөк-кан тамыр илдеттеринин алдын алууга жардам берет.
Ошондой эле Стародубова арыктайм дегендерге клетчаткага, B, С витаминдерине, фосфор, марганец, кальций жана калийге бай кабачокту сунуштаган.