БИШКЕК, 28-июн.— Sputnik. Мал этин ашыкча колдонуу онкологиялык оорулардын өрчүп кетишине себеп болушу ыктымал. Бул тууралуу онколог Андрей Пылевдин айтканына таянып "Известия" басылмасы жазды.
"Кызыл этти ашыкча колдонуу залалдуу шишикти пайда кыларын билебиз", — деген дарыгер.
Онколог бул азыктан баш тартуу же аны азыраак колдонуу бир аз болсо дагы рак оорусуна кабылуу тобокелчилигин азайтарын кошумчалаган.
Беш симптом адамдын ичеги-карын рагына кабылганынан кабар берет
Буга чейин башка дарыгер-онкологдор рафиннаддалган күн карама майынан баш тартууну сунуштап, ал дагы ракты чакырган азыктардын катарын толуктай турганын айтышкан.