БИШКЕК, 10-сен. — Sputnik. Адамдын ичкен-жегени организмге түздөн-түз таасирин берет. Айрым азыктар мээнин иштешин жакшыртса, айрымдары, тескерисинче, зыян тийгизет. Бул тууралуу "Медикфорум" порталы жазды.
Эксперттер андай тамак-аштарды тизмектеп чыгышкан.
Иликтөөгө ылайык, мөмө-жемиштер, жаңгактын түрлөрү, балык, деңиз азыктары, зайтун майы жана жаңы үзүлгөн жашылчалар мээнин иштешин жакшыртат. Ошол эле учурда курамында май аз болгон сүт азыктары, канаттуунун эти да жакшы таасир берет.
Ал эми куурулган тамактардын баары, майлуу сүт азыктары, полуфабрикаттар менен туз мээнин душманы экени белгиленген. Бул азыктар мээнин иштешин жайлатып, керек болсо ага зыян алып келет.
Кызыктуу жана маанилүү жаңылыктарды алгачкылардан болуп билгиңиз келеби?
Биздин Telegram-каналга жазылыңыз.
Биздин Telegram-каналга жазылыңыз.