БИШКЕК, 19-мар. — Sputnik. Курамында холестерини бар азыктарды жана жумуртканы байма-бай колдонуу жүрөк-кан тамыр ооруларына кабылуу коркунучун жогорулатып, өлүмдүн эрте келишин шарттайт. Бул туурасында "Известия" агенттиги АКШдагы окумуштуулардын пикирине таянып жазды.
Көрсө күн сайын 300 миллиграмм тамак-аш холестеринин колдонуу жүрөк-кан тамыр ооруларын 17 пайызга, ал эми жалпы өлүм тобокелдигин 18 пайызга жогорулаткан.
Мындан тышкары, жумасына 3-4 даана жумуртка жеп туруу дагы жүрөк-кан тамыр ооруларын 6 пайызга, ал эми жалпы өлүм тобокелдигин 8 пайызга көтөргөн.
Мындан улам окумуштуулар адамдарды холестеринди аз өлчөмдө колдонууга чакырат. Ошондой эле жумуртканы, кызыл алманы, кайра иштетилген этти жана майлуу сүт азыктарын ченеми менен жегенди кеңеш беришкен.