16:01 28 Бирдин айы 2020
Түз эфир
  • USD69.8500
  • EUR76.4683
  • RUB1.0646
Дүйнөдө
Кыскача шилтеме алуу
1327 0 0

Адистердин пикиринде, спаржадагы амин кычкылы менен минералдык элементтер боордун ичимдикке уулануу процессин басаңдатат.

БИШКЕК, 2-янв. — Sputnik. Чеджу улуттук университетинин (Түштүк Корея) окумуштуулары ичимдиктен кийинки баш ооруну спаржа мыкты жазарын айтышты. Бул туурасында Wiley Online Library басылмасы жазды. 

Адистердин пикиринде, спаржадагы амин кычкылы менен минералдык элементтер боордун ичимдикке уулануу процессин басаңдатат.

Ошондой эле адистер баш ооруга лайм жана лимондун газдалган шекерлери даба экендигин билдиришти. Булардын организмди ууландырып, адамдын кускусун келтирип жаткан химиялык заттарды жок кылуучу ферменттерди иштеп чыгары айтылды.

Мындан тышкары, медиктер баш оорудан кутулууга курамында камыр, жумуртка жана пияз бар суюк тамактар жакшы жардам берерин белгилешкен.

Тема боюнча

Окумуштуулар: адаттан тыш көп тердөө онкологиядан кабар бериши ыктымал
Окумуштуулар кээде ууртап-татып туруу керек деген пикирди жокко чыгарышты
Белгилер:
дары, оору, баш, ичимдик

ЭҢ МААНИЛҮҮ