18:24 21 Баш оона 2019
Түз эфир
  • USD69.8160
  • EUR77.4818
  • RUB1.0536
Шишкебек. Архивдик сүрөт

Шишкебектин ден соолукка пайдалуу жактары айтылды

© Sputnik / Евгений Одиноков
Дүйнөдө
Кыскача шилтеме алуу
3919 0 0

Изилдөөгө ылайык, эт маринаддалып жатканда курамындагы антиоксиданттык заттар көбөйөт. Алар организмди сезгенүүдөн, жада калса рак оорусунан сактайт экен.

БИШКЕК, 5-май — Sputnik. Шишкебекти ченеми менен жеп туруу организмге кошумча табигый антиоксиданттарды берерин "Известия" Канаданын окумуштууларына шилтеме берип жазды.

Изилдөөгө ылайык, эт маринаддалып жатканда курамындагы антиоксиданттык заттар көбөйөт. Алар организмди сезгенүүдөн, жада калса рак оорусунан сактайт.

Көрсө, маринаддын ичиндеги татымалдар, көк чөптөр, сарымсак, бал, кызыл калемпир, лимон ширеси жана суу май шишкебектин этин мутациялык клеткалар менен күрөшө турчу бирикмелер менен байытат, ошондой эле жүрөк-кан тамыр системасынын абалын жакшыртат.

Адистер шишкебек куйкаланып бышырылган учурда дагы пайдалуу антиоксиданттары күчүн жоготпой турганын белгилешкен.

Тема боюнча

Курсагыңыз тез ачса, дарыгерге кайрылыңыз! Окумуштуулардан кеңеш
Жаштардын чачын эмнеге ак басып кетет? Окумуштуулардын жообу
Калемпирдин кайсы түрү өпкө рагынан сактайт? Окумуштуулардын изилдөөсү
Акылдан айныбайын десеңиз... Окумуштуулар жолун табышты
Белгилер:
Окумуштуулар, организм

ЭҢ МААНИЛҮҮ