Окумуштуулар жүрөккө пайдалуу азыктарды атады

© Sputnik / Варвара Гертье / Медиабанкка өтүүОоруканадагы бейтап. Архив
Ооруканадагы бейтап. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Изилдөө иштерине 50дөн ашык өлкөдөн 218 миң адам катышкан.

БИШКЕК, 5-янв. — Sputnik. Канададагы Макмастер университетинин окумуштуулары сүт азыктарын туура колдонуу жүрөк кан тамырлары ооруларынын алдын аларын аныктап чыгышкан. Бул тууралуу Food News порталы жазып чыкты.

Холодильники карап жаткан кыз. Архив - Sputnik Кыргызстан
Окумуштуулар кеч тамактануунун зыян жактарын айтып беришти
Адистер бир гана сүт эмес, эт жана башка майлуу, бирок "дени сак" азык-түлүктөр жүрөккө пайдалуу деген жыйынтыкка келишкен.

Илимпоздордун изилдөө иштерине 50дөн ашык өлкөдөн 218 миң адам катышкан. Алар рационуна жараша беш тайпага бөлүнүшкөн. Жыйынтыгында жашылча-жемиш, жаңгак, балык, эт жана сүт азыктарын көп колдонгон адамдардын тайпасы жүрөк кан тамырларынын ооруларына аз чалдыгары аныкталган.

Жаңылыктар түрмөгү
0