11:25 20 Чын Куран 2019
Түз эфир
  • USD69.6426
  • EUR78.3236
  • RUB1.0888
Ашканадагы аял. Архив

Түндө жеп жатса арыктата турчу азык табылды. Илимпоздордун иликтөөсү

© AFP 2019 / FEDERICO PARRA
Дүйнөдө
Кыскача шилтеме алуу
1111 0 0

Окумуштуулар эксперименттин катышуучуларына уйкуга 30-60 мүнөт калганда быштак берип көрүшкөн.

БИШКЕК, 30-окт. — Sputnik. Уйку алдында быштак жеп жатуу толуп кетүүнүн алдын алып, азык организмдеги майдын көлөмүн азайтканга көмөктөшөт. Бул туурасында РИА Новости British Journal of Nutrition басылмасына шилтеме берип жазып чыкты.

Флорида штатындагы университеттин окумуштуулары эксперимент жүргүзгөн. Алар 20 жаштагы катышуучуларга уйкуга 30-60 мүнөт калганда быштак берип көрүшкөн. Натыйжада азык булчуңдардын иштешине оң таасирин тийгизип, зат алмашуу процессин жакшыртып, деги эле ден соолукка таасири оң экени аныкталган.

Окумуштуулар белгилегендей, азыктын мындай жыйынтыгы казеин белогунун болушу менен түшүндүрүлөт. Ал организмге акырындык менен сиңип, аминокислотанын туруктуу берилишин камсыздайт. Ошондой эле организм тамакты сиңирүүдө көп күч жумшап, адам уктап жатканда бир топ калорияны жогото алат.

Тема боюнча

Эмне үчүн көп ичкен киши эртеси эч нерсени эстей албайт? Окумуштуулардын пикири
Көздүн курчтугун кантип сактап калуу керектигин окумуштуулар айтышты
Белгилер:
арыктоо, уйку, организм, Окумуштуулар, быштак, Флорида

ЭҢ МААНИЛҮҮ