08:32 26 Аяк оона 2021
Түз эфир
  • USD84.8000
  • EUR99.5213
  • RUB1.1615
Коом
Кыскача шилтеме алуу
4340 0 0

Адис биринчи кезекте малдын майы көп болгон азыктарды, анын ичинде этти азыраак колдонууну сунуштаган.

БИШКЕК, 29-июл. — Sputnik. Дарыгер жана алып баруучу Александр Мясников бөйрөктө таштын пайда болуу коркунучун жогорулаткан азыктарды санап берди. Бул тууралуу РИА Новости жазды.

Ал белгилегендей, малдын майы көп болгон азыктар, анын ичинде эт, ошондой эле туздуу жана таттуу тамактар кальций таштарын пайда кылат.

"Грейпфрут ширесин жакшы көрүп ичкендерге айтарым, анын курамындагы C витамини организмде көп болсо таштын пайда болушун шарттайт", — деген Мясников.

Ошондой эле дарыгер бул тизмеге шпинат, ашкөк жана жаңгакты киргизген. Ал азыктарда оксалат бар болгондуктан ченеми менен колдонууну айткан.

Бөйрөктө таштын пайда болушуна айрым дарылардагы кальцийден болушу себеп экендигин кошумчалаган.

Тема боюнча

Жүрөк оорунун алдын алыш үчүн жасалган жети кадам. Адистин эскертүүсү
Белгилер:
дарыгер, бөйрөк, таш, эт

ЭҢ МААНИЛҮҮ